39. İstanbul Film Festivali “Sinemada İnsan Hakları Yarışması”nda, TRT Ortak Yapımı “Omar ve Biz” ile birlikte dünya prömiyerlerini Sundance, Berlin, Toronto, Venedik, IDFA, Varşova, Rotterdam film festivallerinde yapmış toplam 10 film yarıştı. Bu yıl ilk kez izleyici oylarıyla belirlenen En İyi Film Ödülü, TRT Ortak Yapımı “Omar ve Biz” filminin oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli TRT Ortak Yapımı Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yönettiği “Omar ve Biz”, dünya prömiyerini 2019’da dünyanın en prestijli festivallerinden Varşova Film Festivali’nde yaptıktan sonra 50’den fazla festivalde gösterilerek toplamda 24 ödül kazandı.

 

Omar ve Biz

Suikast'in yönetmeninden 'Dublör' yakında sinemalarda! Suikast'in yönetmeninden 'Dublör' yakında sinemalarda!

İsmet (Cem Bender) uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir askerdir.  İletişim kurmakta zorlanan yapısı sebebiyle oğlu Kemal (Ushan Çakır) kendisinden kaçarak Amerika’ya gitmiştir. Karısı Fetihe (Uygar Tamer) de oğlunun yanına gitmek istiyordur. Türkiye-Yunanistan sınırındaki yazlık bir sitede kışın da yaşamaya devam eden İsmet, komşusu Sabri’nin (Menderes Samancılar) hayatını kurtaran iki göçmeni evinde misafir etmeye başlamasıyla kendisini beklemediği olayların içinde bulur. Yaşadığı insani tecrübe İsmet’in önyargılarıyla yüzleşmesini sağlayacaktır. 
Editör: TE Bilisim