TRT ortak yapımı “Tay” vizyona girmek için gün sayıyor. 23 Eylül’de minik izleyicileriyle buluşacak olan yerli yapım animasyon filmde; Hz. Muhammed’in İslam tarihinin dönüm noktası olan çileli “Hicret” yolculuğu konu ediliyor.

Vahşi Robot'un yeni bir uyarlaması geliyor! Vahşi Robot'un yeni bir uyarlaması geliyor!

Filmde, annesini arayan safkan bir tay olan Riyah’ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile birlikte Medine’ye doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatılıyor. Çöl yolculuğu, hicretleri boyunca Hz. Muhammed ile Hz. Ebu Bekir’i takip eden Jabal’ın anılarını hatırlamasıyla bambaşka bir hikâyeye dönüşüyor.

Hz. Muhammed’in hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Hicret’i konu edinen 3D animasyon türündeki sinema filmi, masal tadındaki anlatımıyla özellikle okul çağındaki çocuklarda fedakârlık, umut ve sevgi gibi kavramların pekiştirilmesini, çocuklara peygamber sevgisinin aşılanmasını hedefliyor.

Filmin yönetmenliğini TRT Çocuk’un çevreci kahramanı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları”nın yapımcısı Nurullah Yenihan, senaristliğini Betül Yağsağan Birgören, yapımcılığını ise Mustafa Emre Tülün üstleniyor. Duygu dolu hikâyesiyle beyaz perdeye çıkmaya hazırlanan filmin müzikleri ise Burak Çambel imzalı.

TRT Çocuk’un uzman psikologları, çocuk gelişim uzmanları ve içerik editörlerinin katkılarıyla hazırlanan yeni sinema filmi “Tay”, 23 Eylül’de sinemalarda izleyiciyle buluşacak. 
Editör: TE Bilisim