"BÜYÜLER EVİ: Sihirbaz Kedi” (THE HOUSE OF MAGIC) 04 Nisan'da sinemalarda! 3D ve 2D seçeneğiyle!

Çok sevilen oyuncu TOLGA ÇEVİK’in kedi Şimşek’i seslendirdiği filmin seslendirme kadrosunda ünlü oyuncular Altan ERKEKLİ, Volkan SEVERCAN ve Dilşad ÇELEBİ de yer aldı.


nWAVE PICTURES - STUDIOCANAL ve MEDYAVİZYON sunar

Bir Ben Stassen ve Jérémie Degruson Filmi

Süre: 85 Dk.

Terk edilmiş bir yavru kedicik olan Şimşek, fırtınadan kaçıp kendine bir barınak ararken, "Şöhretli Lawrence" olarak da bilinen emekli sihirbaz Lawrence'a ait gizemli bir malikaneye gizlice girer.

Lawrence kendi masal gibi dünyasında birçok farkı hayvan arkadaşı ve bir yandan şarkı söyleyip dans ederken bir yandan da kahvaltı bile hazırlayabilen göz kamaştırıcı otomat ve aygıt arkadaşlarıyla yaşamaktadır.

Lawrence çok geçmeden Şimşek'e evinde hoş karşılandığını hissettirir fakat aksi tavşan Jack ve fare Maggie onu kovdurmak için ellerinden geleni yapmaya koyulurlar. Lawrence ayağını kırıp hastaneye kaldırılınca, emlakçı yeğeni evi satması için onu oyuna getirmeye çalışır. Fakat evin birbirinden enteresan sakinleri, evlerini savunmak için inanılmaz bir plan geliştirirler. Ürkek kedi Şimşek bir kahramana dönüşür ve birbirinden sevimli kahramanlarımız bu sihirler evini Daniel’dan korumak için büyülü bir köşke çevirirler.

 

 

EVİN SAKİNLERİ

Şimşek

Şimşek; eğlenceli minik bir kedi… Ailesi tarafından fırtınalı bir gecede terk edilmiş halde, bir barınak bulmak için Büyüler Evi’nin kapılarını rahatlıkla açması çok vaktini almadı. Aksi bir tavşanın ve cılız bir farenin itirazları dışında, kahramanımız kısa süre içinde evin sahibi tarafından benimsenir. Bir kere evdeki eğlenceli hayvanlarla ve canlı nesnelerle tanıştıktan sonra Şimşek bir aslan kadar cesur hale gelir.

Lawrence

Sihirli değneğin bir ıslığı ve işte karşınızda: Lawrence! Peki, ama candan gülüşüyle bu garip sihirbaz hangi gezegenden geldi? Sizce yaşlı mı? Sadece hayal edin! 10 yaşındaki bir çocuğun enerjisi ve hayal gücüyle; evde yaşayan, neşe saçan bir hayvan sürüsüne ve canlı nesnelere hükmediyor. Ve bu neşeli illüzyonistin çılgın dünyasında, yeni bir misafire her zaman yer vardır. Özellikle de bu yeni misafir, dostunu korumak için pençelerini açmaktan çekinmeyen küçük bir kediyse…

Fare Maggie

Küçük Maggie’nin her zaman söyleyecek bir şeyleri vardır. Bir tartışmanın kıvılcımını ateşlerken çok acımasızdır ve asla şikâyet etmekten geri durmaz. Fare Maggie, tavşan Jack’in en iyi arkadaşıdır ve birlikte büyülü bir ekip olurlar. Minicik, aksi ve bir ufak da ürkektir. Fakat bunda kantarın topunu kaçırmaz. Şimşek’ın küçük, cesur bir kedi olduğunu ve evdekileri korumak için her zorluğa göğüs gerebileceğini zamanla anlar.

Tavşan Jack

Büyüler Evi’nde Jack, kuralları koyan kişidir. Yaşlı Jack burada yaşadığı sürece her şeyi görmüştür ve ‘hiçbir yerden’ gelmiş küçük bir kedi onun rahatını bozamayacaktır. Jack evde yaşayan hayvan sürüsünün ve canlı nesnelerin başıdır. Şimşek’ın artık ailenin bir parçası olduğu ve üstüne bir de mükemmel bir kedi olduğu gerçeğine alışmak zorunda kalacaktır.

 

Carla & Carlo

Carla and Carlo ötmeyi ve gagalamayı severler. Carlo gururlu ve cesur, Carla ise sevimli ve fedakârdır. Birbirlerine daha dün tanışmışlar gibi âşıktırlar. Daha ne isteyebilirlerdi ki? Tabi bu, evdeki neşeli hayvan sürüsü ve fantastik nesneler tarafından huzur içinde bırakılmak olabilirdi örneğin.

Edison

Edison bir güneş ışığı huzmesidir. Başka kimsenin olmadığı kadar arkadaş canlısı ve sıcaktır. Ve bir kere dostunuz olduğunda, bir ömür boyu öyle kalacaktır. Karanlığa ışık tutması ve istenmeyen misafirleri önüne katıp kovalaması için onun ışığına güvenebilirsiniz.

Kiki

Havlamayı kes Kiki! Bu küçük şivava çok yüksek sesle havlar çünkü korkmaktadır. Evin lanetli olduğuna inanmaya başladığından beri, evdeki diğer hayvan ve nesnelerden bile şüphelenmektedir. Uğruna dışarı çıkmaya bile hazır olabileceği kedi Şimşek hariç…

 

 

 

VE AYRICA…

Clara

Clara tam anlamıyla kıvraktır. Öylesine zarif, narin ve hassastır ki… Fakat asla dostlarıyla uğraşmayın,  eğer bunu yaparsanız küçük bir ejderhaya dönüşebilir.

Stomp

Stomp ile takılmak isteyen var mı? Canlı renkleri sever misiniz? Peki ya sakız çiğnemeyi? Öyleyse çok açık ki Stomp’u seveceksiniz.

Gunther

Bir de evdeki en mükemmel bıyıkların sahibi olan Gunther’e bakalım. Bir balon gibi tostoparlak ve bir kuzu kadar uysal olan Gunther, Tyrol dağlarının saf bir madenidir.

Şef

Chef çok ilginç bir aşçıdır. Yemek yapmakla ilgili ancak bir veya iki şey bilmektedir. Bir pankek şampiyonu ve evdeki fırınların sihirbazıdır.

Bubble Tom

Bubble Tom, acaba sabun yutmuş olabilir misin? Ayakları vantuzdur, ağzından baloncuklar çıkar ve kızgın olduğunda tütmeye başlar. Bubble Tom kesinlikle diğerleri gibi değildir.

Daniel

Aman! Hırslı Daniel’e dikkat edin. Amcasının evini ele geçirmek ve en yüksek teklifi verene satmak niyetindedir. Fakat evin gerçek sakinlerinin fikirleri hiç de bu yönde değildir. Özellikle de küstah Daniel’i durdurmak için her şeyi yapabilecek olan kedi Şimşek…

 

Meg

Meg’in etrafınızda bir yerlerde olması, sinemada olmak gibi bir şeydir. Oturun, patlamış mısırlarınızı alın ve gözlerinizi açın. Meg en iyi filmlerinden birini oynatacaktır ve evdeki herkes de bunu sever.

Gizmolar

Gizmolar çok eğlenceli bir gruptur. Koşarlar, dans ederler hatta müzik bile yaparlar. Fakat her şeyin ötesinde, onları meydana getiren yaşlı sihirbazı çok severler ve onu korumak için her şeyi yapabilirler.

Sphery

Sphery enerji doludur. Onu altı ayağının üzerinde zıplarken ve gökkuşağının tüm renkleriyle ışıldarken görene kadar bekleyin. Onun neler yapabileceğine inanamazsınız. Ve yaşlı Lawrence’ın dediği gibi: “Eğer Sphery oradaysa dünya güzel görünür, yağmurluyken bile…

Twiggy, Twigga, Twiggoo

Hayat onlar için müthiştir. Bir şeye mi ihtiyacınız var? Sadece onlara söyleyin ve anında yardımınıza koşsunlar. Mutfaktaysa evdeki herkes tarafından takdir edilen, mükemmel çıraklardır.

Trunk

Trunk bir cesaret simgesidir. Altı bacak, iki kulp ve istediğiniz her sihiri yapmaya yetecek kadar büyük bir sandık… Ve eğer daha önce hiç bisiklet süren bir sandık görmediyseniz, Büyüler Evi’nde hiç bulunmamışsınızdır.

Tyson

Tyson bir öküz kadar kuvvetlidir. Nefes al ve nefes ver. Tyson etraftaysa asla hata yapmazsınız, çünkü o her şeyi dosdoğru yapar. Eğer temizliği Tyson yaparsa bu, zeminde bir devrim anlamına gelir.

Ding, Dang, Dong

Her zaman öterler ama asla bir pot kırmazlar. Yapmaları gerektiğinde, kendilerini kesinlikle duyururlar ve eğer arkadaşlarına kötü davranırsanız olacakları bir izleyin.

Brika

Brika bir davuldur. Bu küçük gözlüklü maymun, sihirbaz Lawrence’ın eseridir. O benzersiz bir müzik robotudur ve Büyüler Evi’nin kaosu içerisinde tempoyu ayarlayan odur.

Grammy

Bu gecenin DJ’i Grammy’dir.  Bu eski gramofon hiç de genç değildir ama o diskleri döndürmeye başladığında herkes dans eder. Evin sakinlerini kimse onun gibi ayağa kaldıramaz.

 

Sprinkly

Kimse Sprinkly’den daha iyi sulayamaz. Evdeki bütün bitkiler, bu yardımsever robotu yaptığı için Lawrence’a minnettardır.

Handy

Handy her zaman bir yardım eli uzatmak için yakınlardadır. Büyüler Evi’ni avucunun içi gibi bilir ve emindir ki bu ev ve sakinleri onun için biçilmiş eldiven gibidir.

Freak

Drrinng! Alo! Buyurun, ben Freak! Büyüler Evi’nde telefona koşmaya gerek kalmaz, çünkü telefon ayağınıza gelir. Bu becerikli ve kibar bir mobil telefondur. Eğer dozunda bir macera yaşamak istiyorsanız, doğru numarayı aradınız.

Cronien

Kimse dans etmeyi Cronien’den daha iyi bilemez. Hiçbir kamera, hatta dijital olanlar bile onun gibi step dansı yapamaz. Siz de bizim gibi ona odaklanırsanız, şaşırmayın.

 

 

SESLENDİRME

 

Stüdyo: IMAJ  

Dil:  Türkçe

 

İsim :  BÜYÜLER EVİ:  Sihirbaz Kedi

 

 

 

Original Credit                              Translated Credit                                         Name

 

Director name:                                             Diyalog Yönetmeni                        ALİ EKBER DİRİBAŞ

Translator name:                          Çevirmen                                                    Murat Karahan

                                                          

 Cast

Original Character Name                                                           Actor Name

 

ŞİMŞEK                                                                    TOLGA ÇEVİK

LAWRENCE                                                            ALTAN ERKEKLİ

DANIEL                                                                    VOLKAN SEVERCAN

Fare MAGGIE                                                         BERNA DİRİBAŞ

Tavşan JACK                                                           ENDER YİĞİT

CHIHUAHUA(Kiki)                                     İSMAİL YILDIZ

CARLA                                                                     DİLŞAD ÇELEBİ

CARLO                                                                    ALİ EKBER DİRİBAŞ

IZZIE                                                                        MELİSSA MELİS TOKLU

DYLAN                                                                     NURHAN YILMA

NURSE BAXTER                                                    SEVAL TUFAN

LA-SANDRA                                                            BURCU TEMEL

REGGIE                                                                   MERİH ERMAKASTAR

AUDREY                                                                  MELİSSA MENTEŞE

Bay EAMES                                                             BORA SEVERCAN

Bayan EAMES                                                         AYÇA KOPTUR

MIKE                                                                        MURAT ŞENOL

MARK                                                                       OĞUZ ÖZOĞUL

Yaşlı Kadın                                                                EZEL KALKAN

Editör: TE Bilisim