Burton’ın sanat tarihinin yaşanmış en sansasyonel olaylarından birine odaklanarak uyarladığı filmde; bu yıl, bu filmdeki performansıyla Altın Küre Ödülleri’nde, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülen Amy Adams ile Christoph Waltz başrolleri paylaşıyor. Sinemaseverler tarafından sabırsızlıkla beklenen film; Mars Dağıtım’ın dağıtımcılığında 20 Şubat 2015 tarihinden itibaren beyazperdede.



Abartılı karakterler yaratmasına rağmen bu karakterlerin insani değerlerini kaybetmemelerine özen gösteren ABD’li yönetmen Tim Burton son filmi Big Eyes – Büyük Gözler”de; 1950li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane (Amy Adams)’in, eşi Walter Keane (Christoph Waltz) ile yaşadığı güç mücadelesini beyazperdeye aktarıyor.

Sinemaseverlerin sanat tarihinin yaşanmış en sansasyonel olaylarından birine tanıklık edeceği, senaryosu Scott Alexander ve Larry Karaszewski tarafından kaleme alınan filmde, Amy Adams ve Christoph Waltz muhteşem oyunculukları ile göz dolduruyor. 20 Şubat 2015 tarihinde vizyona girmeye hazırlanan “Big Eyes – Büyük Gözler”de, Lana del Rey’in bu film için özel olarak bestelediği “Big Eyes” ve “I Can Fly” adlı şarkıları da yer alıyor.


“BIG EYES – BÜYÜK GÖZLER”

Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koyduğu eserleri satış stratejisi adına sahiplenen Walter Keane (Christoph Waltz),para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi Margaret’i (Amy Adams) gölgede bırakır ve yaptığı tabloların birisi için bile “Benim tablom!” diyemeyen Margaret, kocasına karşı çetin bir savaş vermeye başlar. “Big Eyes – Büyük Gözler”, Margaret’ın bir sanatçı olarak uyanışını, resimleriyle yakaladığı iz bırakan başarısını ve çoktan uluslararası üne kavuşmuş eşiyle yaşadığı çalkantılı ilişki sürecini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. 

Editör: TE Bilisim