Damla Sönmez’in performansıyla adından söz ettiren, bir kadının özgürleşme hikâyesini anlatan, yeni yılın merakla beklenen yerli filmlerinden SİBEL'in vizyon tarihi belli oldu. 22 Şubat'ta vizyona girecek filmin 27 Aralık’ta İKSV Galalarında seyirciyle buluşmanın ardından 1 Ocak’ta Başka Sinema kapsamında iki özel gösterimi daha olacak. 
SİBEL - FRAGMAN
25 yaşındaki Sibel, Karadeniz’in ıslık diliyle konuşulan, küçük bir köyünde babası ve kız kardeşiyle yaşamaktadır. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan, çevresiyle ıslık diliyle anlaşan Sibel’in hayatı tarla, orman ve ev arasında geçer. Köyde kendini yalnız ve dışlanmış hisseden genç kadın, gizemli bir kurdun peşindeyken, bir gün ormanda saklanan Ali adında bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali'yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark edecektir.
Yılın Performansı Damla Sönmez’den

Sibel’deki performansıyla 25. Uluslararası Adana Film Festivali, 55. Ulusal Yarışma6. Muret Film Festivali (Fransa)’nde En İyi Kadın Oyuncu ve 20.Eskişehir Film Festivali’nde Yılın Performansı ödüllerini kazanan Damla SönmezLondra Film Haftası’ndan ise En İyi Oyuncu ödülüyle döndü. Damla Sönmez’e, filmdeki performansıyla 25. Adana Film Festivali’ne En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan  Emin Gürsoy’un yanında  Erkan Kolçak KöstendilElit İşcan, Meral Çetinkaya ve Gülçin Kültür Şahin eşlik ediyor.
SİBEL, Vizyon Öncesinde İstanbul ve Ankara’da İzleyicilerle Buluşuyor

SİBELİKSV Galaları kapsamında 27 Aralık Perşembe akşamı saat 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda gösterilmenin ardından Başka Sinema’nın her yıl geleneksel olarak yılbaşının hemen ertesinde, 1 Ocak’ta düzenlediği özel gösterimlerde İstanbul ve Ankara’daki izleyicilerle buluşacak. Başka Sinema özel gösterim seansları için tıklayınız.
SİBEL, Almanya ve Fransa’da Vizyona Giriyor

Otuzdan fazla uluslararası festival gezen SİBEL’in festival yolculuğundaki en yeni durağı 3-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 30. Palm Springs Uluslararası Film Festivali. Gezdiği dünya çapındaki birçok festivalden ödül kazanan SİBELÇağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin üçüncü uzun metrajı. Dünya prömiyerini yaptığı 71Locarno Film Festivali’nde FIPRESCI ÖdülüEkümenik Jüri Ödülü ve Genç Jüri Ödülü’nü kazanan SİBEL, Türkiye’deki izleyicilerle ilk defa buluştuğu 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Film ve 55. Ulusal Yarışma’da ise En İyi Senaryo
27 Aralık’ta Almanya’da vizyona girecek olan SİBEL, 13 Mart 2019’da Fransa’daki izleyicilerle buluşacak. 
SİBEL'in katıldığı festivallerden ve kazandığı ödüllerden bir seçki
 
71. Locarno Film Festivali FIPRESCI Ödülü - Ekümenik Jüri Ödülü - Genç Jüri Ödülü
43. Toronto Uluslararası Film Festivali
25. Uluslararası Adana Film Festivali / En İyi Film Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez) - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Emin Gürsoy) 
55. Ulusal Yarışma / En İyi Senaryo - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez)
23. Busan Uluslararası Film Festivali
54. Chicago Uluslararası Film Festivali

40. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali Seyirci Ödülü, Eleştirmenler Ödülü
6. Muret Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu (Damla Sönmez), En İyi Film (Genç Jüri)
Cannes Sinema Buluşmaları / Film Eleştirmenleri Ödülü, Seyirci Ödülü, SCNF Ödülü
20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali Yılın Performansı Ödülü (Damla Sönmez)
19. Tokyo FilmEx
18. Brüksel Akdeniz Filmleri Festivali Büyük Ödül, Cineuropa Ödülü, Genç Jüri Ödülü
Londra Film Haftası En İyi Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez)
24. Roma Akdeniz Filmleri Festivali / Üniversite Jürisi Ödülü
Filmin Künyesi

Yönetmenler: 
Senaryo: 
Oyuncular: Damla Sönmez (Sibel), Emin Gürsoy (Emin), Erkan Kolçak Köstendil (Ali), Elit İşcan (Fatma), Meral Çetinkaya (Narin), Gülçin Kültür Şahin (Feride) 
Yapımcılar: Marie Legrand, Rani Massalha,  Michael Eckelt, Johannes Jancke, Marsel Kalvo, Nefes Polat, Christel Henon, Lilan Eche