Film 19 Kasım 19.00'dan 22 Kasım 23.59'a kadar saltonline.org’da çevrimiçi olarak izlenebilir. Gösterimler, yalnızca Türkiye’den erişime açık ve ücretsizdir.

PERŞEMBE SİNEMASI “EVDE”

I LoveKuduro[Kuduro’yu Seviyorum] (2014)

19-22 Kasım

 

Yönetmen: MárioPatrocínio

96 dakika

Portekizce; Türkçe ve İngilizce altyazılı 

House ve tekno ile geleneksel Angola ritimlerinin buluştuğu bir müzik ve dans türü olan Kuduro, iç savaşın son on yılında sokaklardan doğan bir kültür hareketi olarak hayat bulur. Başkent Luanda’nın merkezindeki diskolar ve partilerde hızla adını duyurduktan kısa bir süre sonra ülkedeki bütün şehirlere yayılır. Gündelik hayat esintili sözleriyle Angola popüler kültürünün ayrılmaz parçası hâline Kuduro, gitgide popülerlik kazanarak Afrika’nın dört yanındaki gençlerin beğenisini toplar.

2014 yapımı I LoveKuduro [Kuduro'yu Seviyorum], bu hareketin Angola’da ortaya çıkma nedenleri ve gençler üzerindeki etkilerini incelerken sınırları aşan dinamizmini renkli görüntüler eşliğinde aktarıyor. Kuduro’nun en tanınmış yıldızlarının da yer aldığı belgesel film, ülkenin yeni kuşak müzisyenlerinin yeteneklerine ışık tutuyor.

“Evde” gösterimleri, 24 Eylül-29 Kasım tarihlerinde
saltonline.org’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir. Filmler, yalnızca Türkiye’den erişime açıktır. Perşembe Sineması, Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürülmektedir.


Görsel

I LoveKuduro[Kuduro’yu Seviyorum] (2014) filminden bir kare ©BRO Cinema

 

THURSDAY CINEMA “AT HOME”

I LoveKuduro(2014)

November 19-22

 

Director: MárioPatrocínio

96 minutes

Portuguese; Turkishand English subtitles

 

Defined as an urban culturalmovement, born in Angola duringthelastdecade of thecivilwar, Kuduro is a mixture of houseandtechnoalongwithtraditionalrhythms. Havingcometo life in thediscosandraves of downtownLuanda, theKudurodanceandmusicquickly spread toothercities. Nowpresent in everyaspect of Angolan popular culturewithlyricsinspiredfromeveryday life, theboomingKuduro is enthrallingtheyouthalloverAfrica.

The 2014 film

I LoveKuduroexploresthemovement’simpact on theyouth of Angola, and how Kuduro has becomeincreasingly popular evenbeyondtheborders. Theengagingdocumentaryfollowsthemostidolisedstars of thisphenomenon, sheddinglight on a talentednewgeneration of Angolanmusicians.

“At Home” filmswill be streamed at saltonline.orgbetweenSeptember 24 andNovember 29, andwillonly be accessibleto online audiences in Turkey. ThursdayCinema has beensupportedby Garanti BBVA Mortgage since 2014.

 

Image

StillfromI LoveKuduro(2014) ©BRO Cinema 
Editör: TE Bilisim