El kameralarıyla ve başa sabitlenen Panasonic kameralarla gerilla tarzıyla çekilen yoğun gerilim yolculuğu Derin Kabus, eskinin gerçek dünya gizemleriyle modern gençlik fenomeni şehir araştırmasını harmanlayarak karakter odaklı bir psikolojik terör hikayesini anlatıyor.

Beyaz perdeye Devil ve Quarantine adlı modern korku-gerilim filmleri ile sinemanın en ünlü buluntu filmlerinden The Poughkeepsie Tapes’in arkasındaki ikili tarafından kazandırılan Derin Kabus’u, yazar/yönetmeni JOHN ERICK DOWDLE ve yazar/yönetmen DREW DOWDLE yer altı mezarlarının yasak bölgelerinde çekmiş. Bu izni bugüne kadar alan ilk yapım olarak gerçek dünya arkeolojik gizemlere giren bir hikâyeye klostrofobi ve güvenilir bir tarih anlayışı katmışlar.


KONU:

Paris sokaklarının altında, sayısız ruhun ebedi yuvası olan ve kilometrelerce uzanan yeraltı mezarları bulunur. Bir kaşif ekibi, bilinmeyen kemik labirentine girdiğinde bu ölüler şehrinin barındırdığı sırrı ortaya çıkarır.

Heyecan arayan ekibin aşağı inerken kendi kişisel şeytanlarının peşlerini bırakmayacağından haberleri yoktur ve insanın aklını kaçırtan dehşet dolu kabus gibi labirentte dolaşırlarken giderek daha derine inerek kendi cehennemlerine girerler.
Kurtulmak için tek şansları Felsefe Taşı’nın gizemli gücünde ve “Aşağıda ne varsa yukarıdadır” atasözünün gerçek anlamını çözmekte yatar. 

Bir delilik ve dehşet yolculuğu olan ‘As Above, So Below’, hepimizin peşini bırakmayan kişisel şeytanları ortaya çıkarmak üzere insan ruhunun derinliklerine ulaşıyor.

John Erick Dowdle ve Drew Dowdle tarafından yazılan ve John Erick Dowdle tarafından yönetilen psikolojik gerilimin yapımcıları arasında Thomas Tull, Jon Jashni, Drew Dowdle ve Patrick Aiello yer alıyor. Alex Hedlund ise sorumlu yapımcı olarak görev almaktadır.

 

DERİN KÂBUS

(AS ABOVE SO BELOW)

 

Vizyon Tarihi: 12 Eylül 2014

 

Tür: Psikolojik Gerilim

Yönetmen: John Erick Dowdle

Yazar: John Erick Dowdle & Drew Dowdle

Yapım: Thomas Tull, Jon Jashni, Drew Dowdle, Patrick Aiello

Sorumlu Yapımcı: Alex Hedlund

 

Oyuncu Kadrosu: Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, François Civil, Marion Lambert

Editör: TE Bilisim