SALT’ınGaranti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürdüğü Perşembe Sineması’nın yedinci yıl gösterimleri Cranks[Sersemler] ile sona eriyor. Film 26 Kasım 19.00'dan 29 Kasım 23.59'a kadar saltonline.org’da çevrimiçi olarak izlenebilir. Gösterim, yalnızca Türkiye’den erişime açık ve ücretsizdir.

PERŞEMBE SİNEMASI “EVDE”

Cranks[Sersemler] (2019)

26-29 Kasım

 

Yönetmen: RyanMcKenna

95 dakika

İngilizce; Türkçe altyazılı 

'MOTORCULAR' YAKINDA SİNEMALARDA! 'MOTORCULAR' YAKINDA SİNEMALARDA!

Kanada’da hayatın yavaş aktığı, izole şehir Winnipeg’e ithaf edilmiş bir senfoni; bir fotoğraf kitabının estetiğini andıran siyah-beyaz sahneler geçidi... Cranks[Sersemler] (2019), hamilelik sanrısına kapılmış yaşlı bir kadın, evindeki ışıkları saplantı hâline getirmiş genç bir kadın, sevgili bulabilmek için çocuğu yokmuş gibi davranan bekâr bir anne ya da öfkesinin günden güne tükettiği bir adam gibi karakterlerle az diyaloglu özgün bir hikâye anlatıyor. Bu yalnız karakterleri, 1971 ile 1998 yılları arasında yayımlanmış radyo programı Action Line’ın sunucusu Peter Warren’a yazdıkları acayip mektuplar birbirine bağlıyor.


Winnipeg doğumlu yönetmen RyanMcKenna, şikâyet dolu satırlar üzerinden sakin şehrin hiddetli ahalisini temsil eden bir dizi yaşam kurguluyor; Warren gibi suçlayıcı ve kavgacı tarzlarıyla öne çıkan habercilerin toplumu ve son çözme yaklaşımlarını nasıl etkilediğine bakıyor. 

“Evde” gösterimleri, 24 Eylül-29 Kasım tarihlerinde saltonline.org’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir. Filmler, yalnızca Türkiye’den erişime açıktır. Perşembe Sineması, Garanti BBVA Mortgage desteğiyle sürdürülmektedir.

 

Görsel

Cranks[Sersemler] (2019)filminden bir kare ©La Distributrice

Editör: TE Bilisim