Bir grup arkadaşın farkında olmadan öte taraftan karanlık bir güçle iletişim kurduklarında en dehşet verici korkularıyla yüzleşmelerini konu alan Ölüm Alfabesi beyaz perdeye geliyor.

Bir oyun olarak başlayan şey ancak kendilerinin durdurabileceği bir kötülüğü serbest bırakıyor.

Laine’in çocukluk arkadaşı Debbie’nin ani ölümünden sonra Laine, Debbie’nin erkek arkadaşı Pete ile birlikte Debbie’nin odasında antika bir Ölüm Alfabesi tahtası keşfeder ve en yakın dostuna “Hoşça kal” demek için onu kullanmaya çalışır.

Meraklı genç kız sorular sormaya başlayınca ve Debbie’nin ölümündeki gizemi ortaya çıkarınca, Laine tahtanın sahibi olan ruhun kendisine DZ dediğini ve seansların sona ermesini istemediğini öğrenir.

Laine, giderek daha tuhaf şeyler olmaya başlarken küçük kız kardeşi Sarah’ı da (ANA COTO - TV’deki DISconnected) kendisiyle birlikte uçuruma sürükleyerek DZ’nin kim olduğunu ve kendilerindne ne istediğini öğrenmelerine yardım etmesini ister. Tehlikeli oyunlarında kardeşlere Laine’nin arkadaşı Isabelle ve Laine’in erkek arkadaşı Trevor da katılır.

Ölüm Alfabesi’nde (Ouija) bir grup arkadaş, antik bir ruh çağırma tahtasının güçlerini uyandırdığında en dehşet verici korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Yapımcılığını Platinum Dunes ortaklarından Michael Bay, Andrew Form ve Brad Fuller'ın (Arınma Gecesi, Teksas Katliamı, 13. Cuma), Blumhouse Productions'dan Jason Blum (Paranormal Activity ve Ruhlar Bölgesi serileri, Arınma Gecesi), Bennett Schneir (Battleship) ve Hasbro ile birlikte üstlendiği doğaüstü gerilimin yönetmen koltuğunda Stiles White oturuyor. Senaryo ise Juliet Snowden ve Stiles White’a ait.

 

 

ÖLÜM ALFABESİ

OUIJA

 

Vizyon tarihi: 28.11.2014

 

Tür: Doğaüstü Gerilim

Yönetmen: Stiles White

Senaryo Yazarı: Juliet Snowden & Stiles White

Filmin Uyarlandığı Hasbro Oyunu: “Ouija”

Yapımcılar: Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller, Jason Blum,Bennett Schneir

Sorumlu Yapımcılar:  Juliet Snowden, Couper Samuelson, Jeanette Volturno-Brill, Brian  Goldner, Stephen Davis 

Oyuncular: Olivia Cooke, Daren Kagasoff, Douglas Smith, Bianca Santos, Ana Coto


Editör: TE Bilisim