"MOMMO KIZ KARDEŞİM" BU HAFTA LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ ONAT KUTLAR SAHNESİNDE

 

 "Dokuz yaşında bir çocuk; hem ağabey, hem baba, hem anne, hem de bir bilge olabilir mi? Ayşe için olur. Ve hatta Ayşe'nin gözünde hiçbir şeyden korkmayan bir ağabeydir Ahmet. Ama Ahmet bir çocuktur ve korkuları vardır. Her şeyi bilmesi de imkansızdır. Başka bir kadınla evlenip, evden ayrılan babaları Kazım, çocuklarını Hasan Dede'nin yanında kaderlerine terk etmiştir. Yaşlı ve yarı felçli bir dedeyle yaşayan iki kardeş her şeye rağmen yaşam umudunu yitirmezler. Yalın bir dille köyü, köyün insanlarını, kardeşlerin ilişkilerini ve dahi bir Anadolu gerçeğini anlatan bir film."

 

Senaristliğini ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in yaptığı  "Mommo Kız Kardeşim"   4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen"ve "Jüri Özel Ödülü"nün sahibi oldu. 2. Kiev Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödüllerini aldıktan sonra İspanya 8.si düzenlenen Uluslararası Çocuk ve Genç Yetişkinler Film Festivali'nde "Jüri Özel" ödülüne layık görülen filmin başrollerinde Elif Bülbül, Mehmet Bülbül, Mete Dönmezer ve Mehmet Usta yer alıyor.  

18 Nisan 2014 Cuma günü saat 19:00'da başlayacak olan gösterimin ardından yönetmen Atalay Taşdiken ve oyuncu Mehmet Usta  izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 25 Nisanda, Ramin Matin'in "Kusursuzlar"  filmiyle devam edecek.

Adres:

Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş 

Editör: TE Bilisim