Evrensel bir konu olan anne-kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde ele alan “Misafir”in dünya prömiyeri; festival kapsamında 16 Nisan 2015, Perşembe günü saat 16:00’da Atlas Sineması’nda gerçekleşecek.

İlk filmi “Hazan Mevsimi”nin yanı sıra dramatik belgesel filmlere de imza atan Mehmet Eryılmaz; kendisinin yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmi “Misafir” ile 34. İstanbul Film Festivali’nde yarışıyor. Sinema anlayışının, hayat anlayışından ayrılmadığını ifade eden yönetmen Eryılmaz; sinemasının odağına insanı ve onun bilinemez ruhunun dehlizlerini yerleştiriyor.


Evrensel bir konu olan anne-kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işleyen “Misafir” filmi; ülkemizde de yaygın bir sorun olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikaye bağlamında ele alıyor. Film, trajediden beslenen bir umut duygusuyla, yönetmenin ilk filminde de olduğu gibi “tutunamayanların hikayesi”ni anlatıyor. Yıllar önce babaevinden kovulan Nur, on yıl sonra annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alır. Küçük kızını da yanına alarak acilen baba diyarına gider; amacı dünya gözüyle annesini görmek ve helalleşmektir...


İlerleyen aylarda festival yolculuğuna devam edecek olan “Misafir”de; Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı, Ersin Umut Güler, Melek Çınar, Fatih Al ve Sema Moritz’in yanı sıra Ümit Çırak, Figen Yalçınkaya, Mesut Coşkun, Aziz Albeniz ve Emre Çağrı Akbaba da rol alıyor.

Yapımcılığını Atlanta Film’in üstlendiği “Misafir”; 34. İstanbul Film Festivali kapsamında, 16 Nisan 2015, Perşembe günü saat 16:00’da Atlas Sineması’nda ilk kez sinemaseverlerle buluşacak.