Asasız Musa



2014 | Belgesel - Biyografi | 80' dk | Türkçe, Kürtçe | 03 Ekim 2014

Yazar, aydın, demokrasi sözcüsü ve aktivist Musa Anter'in yaşamı metafor ve imgelerle sinemada. Mücadelesiyle insanlığa ışık tutan bütünleştirici, uzağı yakın, düşmanı dost kılan Kürtlerin Musa Amca'sı. Asasız Musa, Anter'in yaşam öyküsünden yola çıkıp, onu, yaşam biçimini, evrensel barışcıl yaklaşımını Aydın Orak'ın özgün yorumuyla beyaz perdeye taşıyor. Faili meçhul bir düşünce adamın bitmeyen, yaşayan mücadelesi Asasız Musa.

·        Yönetmen: Aydın Orak

·        Oyuncular: Turgay Tanülkü, Aydın Orak, Selamo, Şenay Aydın, Murat Toprak, Rahşan Anter, Dicle Anter, Anter Anter

·        Ülke: Türkiye

·        Dağıtım: M3 Film

·        Yapım: Orak Film

 

http://youtu.be/s9sr2eQElDQ

 

Hay Way Zaman




2013 | Belgesel | 80' dk | Türkçe, Kürtçe | 17 Ekim 2014

İki Tutam Saç-Dersim’in Kayıp Kızları belgesel filminden sonra bulunan yüzlerce kayıp kızdan biridir Emoş Gülver.

Emoş ve Serpil, Dersim’e, köklerine doğru yolculuğa çıktıklarında, ailesinden birilerini bulabileceklerini aklından geçirmemişlerdi. Uzun araştırmalar sonucu bulunan amcaoğlu Kamer (Hüseyin) Kaçar onları sabırsızlıkla beklemektedir. İzleyici, biri Kurmanci - Alevi, diğeri Türk ve Sünni iki amca çocuğunun 74 yıl sonra ilk buluşmalarına, dokunmalarına, sorgulamalarına, sessiz çığlıklarına ve yaşananlara dair ağıtlarına tanıklık edecek.

Faillerden itiraflar ve yüzleşme çabası, Dersim Katliamı'nda görev yapmış, bugün 100, 105 yaşlarında olan askerlerin dehşet verici tanıklıkları ve bugün hissettikleri paralel kurguyla anlatılarak tarihsel hakikatin bütün boyutlarıyla anlaşılmasını sağlamaya çalışmaktadır.

“Hay Way Zaman” geçmişe, bugüne ve geleceğe dair bir ağıtdır…

2013 Antalya Altın Portakal Film Festivali
Belgesel Jüri Özel Ödülü

·        Yönetmen: Nezahat Gündoğan

·        Ülke: Türkiye

·        Dağıtım: M3 Film

·        Yapım: Miraz Yapım

 

http://youtu.be/BginQ8vu8dU

 

Balık




2013 | Dram | 80' dk | Türkçe | 17 Ekim 2014

Kaya göl kıyısındaki bir köyde yaşayan bir balıkçıdır. Kaya’nın ve karısı Filiz’in küçük kızları Deniz konuşamamaktadır. Filiz kızını iyileştirmek için eskiden kalan alternatif bir yöntem denemeye karar verir. Şifalı olduğuna inanılan bir cins balığı kıza yedirirse kızının iyileşeceğini düşünmektedir. Ancak aradığı şifalı balık o civarlarda yoktur. Filiz bu şifalı balığı bulmak için başka bir göle gider. Sonunda aradığı ender balıktan sekiz tanesini yakalar. Kızına şifa bulsun diye yedirmeye başlar.

Kaya evdeki balıkların varlığını keşfedince balıklardan bir çiflikte yetiştirip bu işten para kazanmayı düşünür. Ön araştırma yapmak için balıkların birkaç tanesini karısından gizli şehirdeki su ürünleri fakültesine götürür. Fakültedekilerden o balıkların nasıl çoğalacağını anlamak için yardım ister. Ancak balık çiftliğinin kurmak için paraya gereksinimi vardır. Yasadışı şekilde kimyasal malzeme kullanarak balık avlamaya başlar. Kimyasal madde hazırlarken dikkatsizlik sonucunda karısı Filizi zehirler. Dolayısıyla ölüme sebebiyet vermekten hapise girer. Hapis onu değişime uğratmıştır, çıkınca köye göre döner. Amacı kızına kendisini affettirmektir.
 

·        Yönetmen: Derviş Zaim

·        Oyuncular: Bülent İnal, Sanem Çelik, Myroslava Kostyeva, Gizem Akman, Melih Sezgin, Coşkun Tamer

·        Ülke: Türkiye

·        Dağıtım: M3 Film

·        Yapım: Marathon Film

 

http://youtu.be/xhSoZ9BMUdk

 

Nergis Hanım




2013 | Aile - Dram | 87' dk | Türkçe | 24 Ekim 2014

Orta yaşlı Ekrem, Alzheimer hastası annesine bakmak zorundadır. Adını bile hatırlayamayan annesinin bakımını üstlenebilmek için açık denizlere yelken açma hayalini bir kenara bırakmıştır. Azıcık parayla yaşadıkları bu küçük eski evde geçen her gün birbirinin aynısıdır. Nergis her yere işer, yemeği çöpe atar. Bıkmış usanmış Ekrem de annesiyle bu pis kokan eski eve hapsolmuştur. Annesinin evden kaçmasına mani olmak için evin tüm kapıları ve pencerelerini kilitleyen Ekrem, kaderini kabul etmiş gibidir. Ta ki Nergis sabrını taşırana dek...

2014 İstanbul Film Festivali
Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü

·        Yönetmen: Görkem Şarkan

·        Oyuncular: Zerrin Sümer, Settar Tanrıöğen, Begüm Akkaya, Faruk Barman

·        Ülke: Türkiye

·        Dağıtım: M3 Film

·        Yapım: AC Film

 

http://youtu.be/MgctE2_E07U

 

The Disappearance of Eleanor Rigby / Aşkın Halleri




2014 | Dram | 122' dk | İngilizce | 24 Ekim 2014

Mutlu bir evlilikleri olan Conor (James McAvoy) ve Eleanor (Jessica Chastain), kendilerini birbirlerini anlamaya çalışan yabancılar olarak bulurlar. HIM ve HER olarak iki bakış açısıyla çekilen film, daha önceden bildikleri hayatı ve aşkı yeniden keşfetmelerindeki süreci subjektif bir pencereden bizlere aktarıyor. 

Aşkın inişleri ve çıkışlarının aktarıldığı THE DISAPPEARANCE OF ELEANOR RIGBY’de, Oscar adaylığı olan Jessica Chastain ve James McAvoy’u başrole koyan yapımda, zengin ve yetenekli bir oyuncu kadrosu bu ikiliye eşlik ediyor.
 

·        Yönetmen: Ned Benson

·        Oyuncular: James McAvoy, Jessica Chastain, William Hurt, Viola Davis, Isabelle Huppert, Ciarán Hinds, Bill Hader

·        Ülke: A.B.D.

·        Dağıtım: M3 Film

·        İthalat: D Productions

 

http://youtu.be/Ca2yCZJqZoU

 

Sesime Gel




2014 | Dram | 105' dk | Türkçe, Kürtçe | 05 Aralık 2014

60 yaşındaki Berfe ve 8 yaşındaki torunu Jiyan’ın yaşadığı köyün bütün erkekleri silah sakladıkları iddiasıyla bir jandarma baskını sonucu tutuklanır. Aileleri bu silahları teslim edene kadar serbest bırakılmayacaklardır. Berfe’nin oğlu, Jiyan’ın babası Temo da tutuklananlar arasındadır. Fakat bu iki kadın için önemli bir sorun vardır; ortada silah yoktur, en azından onların bildiği bir yerde. Büyüyen bir çaresizlik içerisinde Berfe ve Jiyan bir silah bulmak ve karşılığında Temo’yu kurtarmak için yollara düşmeye karar verirler. “Derdim Türkiye’nin yakın tarihinde olan biten hakkında keskin politik bir tavır sergilemek değil, çünkü böyle çatışmaların iki taraf için de ne kadar acıya ve kayba yol açtığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden de, tebessümle gözyaşlarını hayatın kendisinde olduğu gibi bir araya getirecek bir hikâye anlatmaya ve salondan çıktıktan sonra da izleyicinin zihninde yer edecek bir film yapmaya çalıştım. Umarım bu iki kadının ve onlara eşlik eden dengbejlerin yolculuğu aracılığıyla biz de kendimize ve içinde yaşadığımız dünyaya dair bir şeyleri keşfedebiliriz.” – Hüseyin Karabey

·        Yönetmen: Hüseyin Karabey

·        Oyuncular: Feride Gezer, Melek Ülger, Tuncay Akdemir, Muhsin Tokçu, Ali Tekbaş, Muhsin Tokçu, Emrah Özdemir

·        Ülke: Türkiye, Almanya, Fransa

·        Dağıtım: M3 Film

·        Yapım: Asi Film, Neue Mediopolis Filmproduktion, Ez Films

 

http://youtu.be/3lFytzKw2ko

 

Welcome to New York / New York'a Hoşgeldiniz




2014 | Dram | 125' dk | İngilizce | 31 Ekim 2014

Bay Deveraux, milyon dolarla haşır neşir, dünya üzerindeki birçok ülkenin ekonomik kaderini elinde bulunduran politik olarak güçlü bir konumdadır. Ancak dizginleyemediği bir seks eğilimi vardır. Bay Deveraux, dünyayı kurtarmayı hayal eden ancak kendini kurtaramaya bir adam! Parçalanmış, kayıp gitmiş bir adam!

Şimdi onun düşüşünü seyredin!
 

·        Yönetmen: Abel Ferrara

·        Oyuncular: Gérard Depardieu, Jacqueline Bisset, Marie Moute, Pamela Afesi

·        Ülke: A.B.D.

·        Dağıtım: M3 Film

·        Yapım: Adam Folk

·        İthalat: Bir Film

 

http://youtu.be/Low13qXfM5w

 

[REC] 4: APOCALYPSE / [REC] 4: KIYAMET GECESİ



İspanyol korku filmi serisinin uzun süredir beklenen son bölümünde, dev bir tankerin içinde sağ kalan bir grup insan, hayatlarını korumak için mutasyona uğramış zombi sürülerine meydan okuyor.

 

[REC] 2 de yer alan akıl almaz olaylardan birkaç saat sonra özel bir askeri tim, genç muhabir Angela Vidal’ı Barselona’daki evinden kurtarır. Angela, insanları şeytanileştiren bir zombi virüsünün yayılmasıyla vahşet evine dönen binadan kurtulan tek insandır. Gözlerini bir okyanus tankerinin yüksek korumalı karantina odasında açan Angela artık güvendedir. Gemideki diğer insanlar için ise bunu söylemek mümkün değil, zira tecrit edilmiş gemi ortamı sayesinde zombi virüsü mutasyona uğrayarak güçlenip, bedeni ve ruhu ele geçiren ölüm makinesine dönüşür.

 

[REC] 4: Apocalypse son on yılın en başarılı korku filmi zincirine, hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir dehşet fırtınasıyla nokta koyuyor. [REC] ve [REC] 2 ‘yi Paco Plaza ile birlikte yöneten Jaume Balagueró (Plaza [REC] 3’ü yalnız yönetmişti) serinin dördüncü filmine geri dönerek görkemli ve kanlı bir macerayla [REC]  efsanesine son veriyor.

Cesur ‘esas kız’ımız Angela gemideki ayaktakımıyla güç birliği yaparak öfkeli zombi sürülerine karşı savaşırken gemide ne bulduysa (zıpkından, motor pervanesine) silah olarak kullanıyor. [REC] filmlerinin koltuklarda rahat oturtmayan tüm özellikleri bu filmde de mevcut; klostrofobi, şiddetli acı, korku ve hiddet. Ancak son beş yıldır açığa çıkmayı bekleyen gizemin bu filmle aralanan perdesi atmayı ummadığnız çığlıkları tetikleyecek cinsten...

Kıyamet kopmak üzere, canınızı kurtarmak için koşun ve asla arkanıza bakmayın...

 

Yönetmen: Jaume Balagueró
Oyuncular: Manuela Velasco, Héctor Colomé, María Alfonsa Rosso

Senaryo: Jaume Balagueró, Manu Diez

Görüntü Yönetmeni: Pablo Rosso

Müzik: Arnau Batalier

Yapımcı: Julio Fernandez

Yapım Yılı: 2014

Ülke: İspanya

Dil: İspanyolca

Süre: 96 dakika

Dağıtım: M3 Film

İthalat: Kurmaca Film

Editör: TE Bilisim