Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda, ikisi de En İyi Animasyon Sinema Filmi dalında Oscar adayı olan Coraline ve ParaNorman’ın yapımcılarının yaptığı bir aile filmidir. Oregon merkezli animasyon stüdyosu LAIKA’nın üçüncü sinema yapımıdır. Mekanda 3D olarak çekilmiş ve çığır açan el işiyle ve LAIKA’daki tekonolojiyle  daha da gelişen Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda, Alan Snow’un çok satan fantezi macera kitabı “Here Be Monsters”a dayanan stop motion, elle çizilmiş, bilgisayar üretimi hibrit filmdir.

 

Yeni film, izleyicilere yeni bir aile türünü sunuyor. Kutu Cüceleri, insan erkek çocuk Eggs (Taht Oyunları’ndan Isaac Hepmstead Wright seslendiriyor) tarafından bebekliklerinden itibaren, Cheesebridge’in Arnavut kaldırımlı sokaklarının altında inşa ettikleri inanılmaz büyüklükteki evde sevgiyle büyütülmüş tuhaf, afacan, fantastik yaratıklardır. Toplumdan uzakta mutlu ve uyumlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Lüks Viktorya dönemi kasabasının sakinleri zenginlik, sınıf ve güzel ama kokuşuk peynirlere saplantılıdır. Lord Potley-Rind (Jared Harris - Mad Men), aslen belediye başkanı White Hats’deki şımarık, seçkin arkadaşlarıyla birlikte yönetmektedir. Herkes gibi o da Kutu Cüceleri hakkında kötü Archibald Snatcher (Oscar ödüllü Ben Kingsley) tarafından on yıl kadar önce her yerde anlatılan korkunç hikayelere inanmaktadır. 

White Hats’e kabul edilmeye kararlı olan Snatcher, dahi mucit ve Kutu Cüceleri’nin dostu Herbert Trubshaw’ı mahkum etmiştir (Simon Pegg - Star Trek) ve Kutu Cüceleri’nin hepsini ele geçirmek için Kırmızı Şapkalar olarak bilinen önde gelen bir çeteyi yönetmektedir. Kırmızı Şapkalar çetesinde Bay Gristle (Tracy Morgan - 30 Rock), tuhaf Bay Pickles (Richard Ayoade - The IT Crowd) ve  vurdumduymaz Bay Trout (Nick Frost – Dünyanın Sonu) yer almaktadır.

 

 

ÖZET:

 

Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda” (The Boxtrolls) filmi, zenginliğe ve kokuşmuş güzel peynirlere takıntılı, Viktoryen dönemin lüks bir kasabası olan Peynirkent’te geçen komik bir hikayeyi anlatıyor. Peynirkent’in sevimli Arnavut kaldırımlı sokaklarının altında geceleri kanalizasyondan çıkarak kasaba halkının en değer verdiği şeyleri yani çocuklarını ve peynirlerini çalan canavarlar, Kutu Cüceleri yaşar. En azından kasaba sakinlerinin inandığı efsane budur. Gerçekte ise Kutu Cüceleri, sırtlarında geri dönüştürülmüş karton kutuları kaplumbağaların kabuklarını taşıdıkları gibi taşıyan, büyük mağaralarda yaşayan garip ve sevimli tiplerden oluşan bir yeraltı toplumudur. Kutu Cüceleri, yetim bir çocuk olan EGGS’i çocukluğundan itibaren kendi çöp karıştırıcıları ve mekanik çöp toplayıcıları olarak yetiştirmişlerdir. Kutu Cüceleri, Cheesebridge toplumuna girmek için kendilerini yok etmeye kararlı ARCHIBALD SNATCHER isimli hain bir böcek öldürücünün hedefi olduklarında, iyi kalpli afacanlar, evlatlıklarına ve maceracı zengin kız WINNIE’ye başvurmak zorunda kalırlar.

 

KUTU CÜCELERİ

YARATIKLAR ARAMIZDA

(THE BOXTROLLS)

Stop-motion animasyon

 

Yönetmen: Anthony Stacchi, Graham Annable

Yapımcı / Animasyon Yönetmeni: Travis Knight

Yapımcı: David Ichioka

Gösterim Tarihi:                   26 Eylül 2014

 

Editör: TE Bilisim