“The Others”, “The Sea Inside”, “Thesis” filmleriyle büyük beğeni kazanan, Oscar ödüllü yönetmen Alejandro Amenabar’ın yeni filmi “Regression”da izleyicileri gerilimi yüksek dakikalar bekliyor.

Senaryo yazılırken belge niteliğinde kullanılan baştaki suçlamalar, ABD içindeki artan siyasi ve dini güç bağlamında ortaya çıktı. Daha sonra dünyanın geri kalanına yayıldı, hatta küresel bir komplo olarak kategorileştirilen bir noktaya bile geldi. Filmin başında suça dair ihbar yapıldığında, Regression'daki karakterler kovalamacaların ve şeytana tapma ayinlerinin dünyasına giriyor ve şüphelerini kanıtlayacak ve suçluları hapishaneye yollayacak delilleri bulmak için zamana karşı yarışıyorlar. 

Orta Batı'da küçük bir muhit ve burayı çevreleyen devasa alanlarda geçen filmin kurgusu, hikâyeye ekstra öğeler katan bir sahne yarattı. Orta Batı, çok küçük dünyaları içeren, geniş açık alanları olan bir yer. Filmde tipik bir Amerikan kasabası görüyoruz. Herkesin herkesi tanıdığı dağınık evler var. Bu tip kapalı alanlarda, yapılan hatadan ötürü duyulan vicdan azabı daha da yoğunlaşır. Ana karakterlerin üzerindeki en büyük yük vicdan azabı. 



KONU:


Film, 1990 yılında Minnesota’da geçiyor. Dedektif Bruce Kenner (Ethan Hawke), babası John Gray'i (David Dendrick) korkunç bir suçla itham eden Angela'nın (Emma Watson) vakasını araştırmaktadır. John beklenmedik bir şekilde, olayı hatırlamasa da suçunu kabul eder. Tanınmış psikolog Dr. Raines (David Thewlis) anılarını canlandırmak için John’a yardımcı olur ve birlikte ülke çapında, dehşet verici bir gizemi ortaya çıkarırlar.

REGRESSION
Yönetmen Alejandro Amenábar
Yapımcılar Alejandro Amenábar Fernando Bovaira Christina Piovesan
Türü Gerilim
Oyuncular Emma Watson Ethan Hawke David Thewlis Devon Bostick David Dencik
Yapım Yılı 2015
İthalat / Dağıtım Pinema

VİZYON TARİHİ: 09 EKİM 2015
Editör: TE Bilisim