İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın 2023 “Work in Progress” atölyesi için başvurular alınmaya başladı. Başvurular için son tarih 20 Şubat 2022.

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar12-13-14 Nisan 2023 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenleniyor. Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Work in Progress atölyesi, Türkiye’den post-prodüksiyon aşamasındaki uzun metraj film ve belgesellerin ilk uluslararası sunumlarını yapmasına ve filmlerin tamamlanmasına destek olmayı amaçlıyor.

Work in Progress’e seçilecek filmlerin yönetmen ve yapımcıları, atölye öncesinde sunum teknikleri, dağıtım ve pazarlama konularında bir çalışma yapacaklar. Atölye sırasında yönetmen ve yapımcılar; dağıtımcılar, festival veya fon yöneticileri, TV kanalı temsilcileri gibi profesyonellere projelerini sunma imkânına sahip olacaklar. Atölyenin sonunda, ödül almaya hak kazanan filmler, uluslararası bir jüri tarafından belirlenecek.

Köprüde Buluşmalar atölyelerine katılan filmler arasından Cemil Show (Barış Sarhan), Hayaletler (Azra Deniz Okyay), Af (Cem Özay), Av  (Emre Akay), Bir Nefes Daha (Nisan Dağ), Kumbara (Ferit Karol), Miss Holokost Survivor (Eytan İpeker), Dirlik Düzenlik (Nesimi Yetik) ve Mimaroğlu: The Robinson of Manhattan Island (Serdar Kökçeoğlu), Kar ve Ayı (Selcen Ergun), Eat Your Catfish (Senem Tüzen, Adam Isenberg, Noah Amir Arjomand), Turna Misali (İffet Eren Danışman Boz) ve Aniden (Melisa Önel), ilk gösterimlerini seçkin festivallerde yaptı.

Work in Progress atölyesi için başvurular, 20 Şubat 2023’te sona erecek.

'Tutsak Abigail' ile korkuya hazır mısınız? 'Tutsak Abigail' ile korkuya hazır mısınız?

Köprüde Buluşmalar, Mattepost Post-Prodüksiyon’un katkılarıyla düzenleniyor.

Sıkça sorulan sorular için: https://www.iksv.org/i/assets//film/documents/SSS_WIP_2023.doc

Yönetmelik için: https://www.iksv.org/i/assets//film/documents/Wip_Yonetmelik_2023.docx

Başvuru adımları için: https://www.iksv.org/i/assets//film/documents/yapim%20asamasi%20basvuru%20k%C4%B1lavuzu_2023.docx

Başvurmak için: https://vp.eventival.com/iff/2023 
Editör: TE Bilisim