1960'ların başlarında, soğuk savaşın zirvesinin yaşandığı günlerde geçen “Kod Adı U.N.C.L.E./The Man from U.N.C.L.E.” CIA ajanı Solo ile KGB ajanı Kuryakin'e odaklanıyor. Uzun süreli düşmanlığı bir kenara bırakmaya zorlanan ikili gizemli bir uluslararası suç örgütünü durdurmak için ortak bir görev üstlenirler; söz konusu görev nükleer silahlar ile teknolojinin yayılması yüzünden bozulmaya başlayan güç dengesini düzeltmeye yöneliktir. İkilinin elindeki yegane ipucu kaybolmuş bir Alman bilim adamının kızıdır. Kız suç örgütüne girmenin anahtarıdır; ve iki kahramanımız bilim adamını bulup dünya çapında bir felaketi önlemek için zamana karşı yarışmalıdır.



“Kod Adı U.N.C.L.E./The Man from U.N.C.L.E”ın diğer önemli rollerini Alicia Vikander (“Ex Machina”), Elizabeth Debicki (“The Great Gatsby”), Jared Harris (“Sherlock Holmes: a Game of Shadows”) ve Waverly rolündeki Hugh Grant üstleniyor. 
Senaryoyu Guy Ritchie ve Lionel Wigram kaleme aldı. İkili daha önce de klasikleşmiş dedektif Sherlock Holmes'un iki filminin yeniden yapımında işbirliği yapmışlardı. Hikaye Jeff Kleeman, David Campbell Wilson, Guy Ritchie ve Lionel Wigram'ım imzasını taşıyor olup, “The Man from U.N.C.L.E.” adlı televizyon dizisine dayanmaktadır.

John Davis (“Chronicle”), Steve Clark-Hall (“RocknRolla,” the “Sherlock Holmes” films), Lionel Wigram ve Guy Ritchie filmin yapımcılığını, with David Dobkin ise yönetici yapımcılığını gerçekleştirdi.


Ritchie’nin kamera arkası ekibi iki kez Oscar adayı olmuş görüntü yönetmeni John Mathieson (“The Phantom of the Opera”, “Gladiator”), yapım tasarımcısı Oliver Scholl (“Jumper”, “Edge of Tomorrow”), kurgu ustası James Herbert (“Sherlock Holmes” filmleri, “Edge of Tomorrow”), Oscar adayı köstüm tasarımcısı Joanna Johnston (“Lincoln”) ve besteci Daniel Pemberton'dan (“The Counselor”) oluşuyor.


“Kod Adı U.N.C.L.E./The Man from U.N.C.L.E.” seçili IMAX sinema salonlarında gösterilecektir.


Bir Warner Bros. Pictures sunumu olan Ritchie/Wigram ve Davis Entertainment yapımı Guy Ritchie filmi “Kod Adı U.N.C.L.E./The Man from U.N.C.L.E.”ın dünya çapındaki dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.  
Editör: TE Bilisim