Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin İstanbul galası, dün akşam Beyoğlu Atlas Sineması’nda yapıldı.

Vizyona girdiği bir buçuk gün içerisinde 190 bin 387 kişiye ulaşarak pandemi dönemindeki en büyük gişeyi yapan Türk filmi olan TRT ortak yapımı “Kesişme, İyi ki Varsın Eren”in İstanbul galası Atlat Sineması’nda gerçekleştirildi.

Filmin İstanbul galasına TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, yapımcı Mustafa Uslu, yönetmen Özer Feyzioğlu, başrol oyuncuları İsmail Hacıoğlu (Ferhat Gedik), Rahman Beşel (Eren Bülbül), Mutlunur Lafçı (Ayşe Bülbül), Emir Çiçek (Hasan Bülbül), senaristler Mert Dikmen ve Alper Uyar katıldı. Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in eşi Cemile Gedik, çocukları Perizat Kayra Gedik, Alp Koray Gedik, şehit Eren Bülbül’ün kardeşleri Arif Bülbül, Figen Bülbül ve Olcay Erdoğan Bülbül de galada yer aldı.

 

TRT Genel Müdürü Sobacı: “Onların Hikayesi Aslında Bir Cesaret ve Feraset Hikayesiydi”

Film izlemesi öncesi basın mensuplarına açıklama yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, iki kahramanın yollarının sadece Maçka’da kesişmediğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehitlerimizin yolları vatanını milletini seven tüm vatandaşlarımızın kalbiyle, gönlüyle kesişti. Çünkü onların hikayesi aslında bir cesaret ve feraset hikayesiydi. Biz de aslında TRT olarak bu cesaret hikayesinin bu feraset hikayesinin sadece Maçka’da sınırlı kalmasını istemedik. Şehitlerimizi dünyanın kalp hafızasına mühürlemeyi arzu ettik ve bu yolculuğun başlangıcını da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yani milletin evinde Sayın Cumhurbaşkanımızla, aziz şehitlerimizin aileleriyle, gençlerle, sanatçılarla bu yolculuğun başlangıcını gerçekleştirdik.”

İstanbul galası kapsamında buluşmanın önemine de dikkat çeken Sobacı, “Aslında filmi izlediğimizde ve şehitlerimizin gerçek hikayesine tanıklık ettiğimizde kurulacak çok fazla söz kalmıyor. Bu film aracılığıyla şehitlerimizin kalplerinin ummanlığını, yiğitliklerini, cesaretlerini dünyada birçok ülkeye yaymak istedik. Dünyada birçok noktada ülkede iyi ki varsın Eren, iyi ki varsın Ferhat Gedik nidalarının yükselmesini istedik” dedi.

 

“İyi ki Varsın Dediklerimiz Vatanın İstikbali için Şehit olanlardır”

“Bizim iyi ki varsın dediklerimiz bu vatanın istiklali için istikbali için cennetle müjdelenmiş şehitlik makamına gözünü kırpmadan koşan kişilerdir. Koşan Erenlerdir, koşan Ferhatlardır” diyen TRT Genel Müdürü Sobacı konuşmasına şöyle devam etti:

'Mucize Aynalar' 5 Nisan'da sinemalarda! 'Mucize Aynalar' 5 Nisan'da sinemalarda!

Dolayısıyla biz bu projeyi aslında eren kardeşimize bir borç olarak biliyoruz. Ferhat astsubayımıza bir borç olarak biliyoruz. Şehitlerimizin tümüne baki bir borç olarak biliyoruz, bu sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

TRT Genel Müdürü Sobacı, İzmir’de hain kurşunların hedefi olan polis memuru Fethi Sekin’i de unutmadı: “Aynı zamanda bugün Fethi Sekin şehidimizin şehadetinin 5. yıl dönümü. Dolayısıyla Eren Bülbül, Ferhat Gedik, Fethi Sekin ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Makamları ali mekanları cennet olsun. Ve son olarak iyi varsın Eren, iyi ki varsın Ferhat Gedik demek istiyorum.”

 

Film, 6 Ocak’ta (bugün) Azerbaycan’da Vizyona Giriyor

Eren Bülbül’ün doğum gününde 1 Ocak 2022 Cumartesi günü tüm Türkiye’de 800 sinema salonu ile Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Norveç, Danimarka'da, 5 Ocak Çarşamba günü Belçika’da vizyona giren film, 6 Ocak Perşembe günü ise Azerbaycan’da sinemaseverlerle buluşacak. Tüm Türkiye’de vizyona girdiği ilk hafta sonu gişe rekoru kıran, yurt dışında da yine büyük yankı uyandıran film, pandemi döneminde en çok izlenen Türk filmi oldu.   
Editör: TE Bilisim