TÜRK SİNEMASININ EN İYİ AKSİYON FİLMİNİN GALASI YAPILDI 

Aytekin Birkon'un yönettiği, Es Film yapımı Türk sinemasının en iddialı aksiyon filmi “Fatih'in Fedaisi Kara Murat” ın galası önceki akşam ÖzdilekPark İstanbul içinde bulunan Cinetime Sinemaları'nda gerçekleşti.

Fatih Usta, Bahadır Sarı ve Nefise Karatay'ın  başrolde oynadığı filmin aksiyon sahneleri çok konuşulacak.

Filmde ayrıca Nezih Işıtan, Ceyda Tepeliler, Ömer Faruk Hakeri, Kaan Erkam, Cem Baza, Şükran Çağman, Şendoğan Öksüz rol alıyor. 

Geceye Kara Murat'ın eşini canlandıran  Nefise Karatay eşi Yusuf Day ile katıldı.

Efsane karakteri 43 yıl önce canlandıran  ve Türk halkına sevdiren Cüneyt Arkın'ın eşi Betül Arkın, oğlu Kaan ve gelini ile katılması geceye damgasını vurdu.

Eski ve yeni Kara Muratlar basına birlikte poz verirken Cüneyt Arkın genç oyuncu Fatih Usta ' ya " sana el verdim. İşte yeni Kara Murat. Başlığınız hazır, Kara Murat ve Ak Murat yanyana " dedi.

Gecenin bir diğer sürpriz konuğu ise Sedat Peker'di. Peker korumalar eşliğinde salona geldi.

Kara Murat efsanesinin yaratıcısı usta gazeteci Rahmi Turan, Şafak Sezer ve eşi, Linet, Murat Serezli, Yusuf Güney,Beşiktaş'ın genç kalecisi Tolga Zengin,  geçtiğimiz yılın  Survivor birincisi Turabi,  galaya katılan diger isimlerdi. Fatih Usta ise Cüneyt Arkın 'ın elini öperek karşılık verdi.

Film gösteriminden önce basının karşısına çıkan oyuncular ise " projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını" söylediler.

Gala izleyicisi gösterim boyunca filmin yüksek temposu karşısında heyecanlarını gizlemediler.

“Fatih'in Fedaisi Kara Murat ” 16 Ocak 2015'te vizyonda.

Filmin Konusu: 

Kara Murat; yağız, güçlü ve genç bir akıncı beyidir. Osmanlı ve Bizans İmparatorlukları arasında Sırbistan'da geçen savaşta tek başına Bizans askerlerinin arasına girip savaşın gidişatını değiştirebilecek bir savaşçıdır. Akıncılarla beraber Osmanlı sınırlarını koruyarak Bizans'ın dikkatini çeker. Savaşta yaptıklarıyla ne kadar cesur ve korkusuz olduğunu gösteren Kara Murat, bundan sonra ülkesini, halkını, Osmanlı İmparatorluğu'nu ve ailesini korumak için elinden geleni yapacaktır.

Editör: TE Bilisim