Yapımcılığını Yasemin Nak’ın yaptığı Ankara'da çekimleri başlayan sinema filmi “Kafes” gerçek hikayeden yola çıkılarak 80 darbesinin öncesi ve sonrası yaşanan olayları beyazperdeye taşıyor.



Hikaye, 1970 yılında başlayıp 1980 darbesini de kapsayarak darbe olaylarının öncesi ve sonrası yaşanan olayları konu alıyor.

Yapımcı Yasemin Nak , “Kafes filminin hikayesi o dönemi yaşayan Lütfü Şehsuvaroğlu" na, senaryosu ise Bektaş Topaloğlu’ na ait.Filmde masum gencecik bir çocuğun idam edilişi ile o dönemin olayları anlatılıyor. 
Her iki tarafından ortak noktası "vatan" olan gençlerin cezaevlerinde 12 Eylül darbesi sırasında nasıl işkence gördüklerini de anlatan film 40 yıldır çekilmeyi beklenen bir hikaye. Filmin adından da anlaşılacağı üzere Kafes, darbe sırasında cezaevlerinde dört bir tarafı parmaklılarla kapalı bir kafeste işkence edilen yer. Bu gençlerin yaş aralığı 18-25" dedi.



Yönetmenliğini Mahmut Kaptan’ın yaptığı filmin başrollerini İsmail Hacıoğlu, Şefik Onatoğlu, Nilay Duru, Barış Küçükgüler, Melda Arat, Fırat Şahin ve Erdal Bilingen paylaşıyor.



Ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu, filmde Ülkücü Mehmet karakterini canlandırıyor. Hacıoğlu senaryo gereği filmde işkence görüyor. 

Editör: TE Bilisim