Sermiyan Midyat; “Fragmanımızı izleyen bir anne intihardan vazgeçmiş”...

Gerçek bir yaşam hikâyesinden sinemaya uyarlanan ve etkileyici hikayesi ile dikkat çeken ve 2 yıldır hazırlığı süren ‘Tut Yüreğimden Anne” filmi bugün Türkiye ile birlikte Bakü'de de vizyona giriyor. Filmin başrol oyuncusu Sermiyan Midyat, “Filmimizin fragmanını izleyen ve otistik bir çocuğu olan Erzurum’da yaşayan bir anne intihar etmekten vazgeçmiş” dedi.


 Yapımcılığını Joy PR'ın yaptığı hikayesi Yasemin Nak'a ait olan “Tut Yüreğimden Anne” filminin yönetmenliğini Bülent Aydoğan ve Burçin Aydın'ın yapıyor. Genel yönetmenliğini Korhan Bozkurt, senaryosunu Gökhan Alan'ın yazdığı türü dram olan filmin oyuncu kadrosunda Sermiyan Midyat, Naz Elmas, Levent İnanır, Janber Nak, Ela Şen, Cem Sultan Karabulut, Hilmi Erdem, Barış Küçükgüler, Melda Arat, Gül Karslı, Kahraman Sivri yer alıyor.

Filmde otistik kızını kabullenmeyen bir babayı canlandıran oyuncu Sermiyan Midyat, “Erzurum'da filmimizin fragmanını izleyen bir hanımefendi intihar etmekten vazgeçmiş. Onunda otizmli bir çocuğu varmış. Yapımcımızla görüşmüşler” dedi.

Filmin konusu;

Otizmli bir kızı olan annenin eşine ve büyük oğluna kızını kabul ettirmek için verdiği mücadele anlatılıyor. Filmde Okan karakterini canlandıran Sermiyan Midyat küçük kızının Ela Şen ( Hazan) otizmli olduğunu bir türlü kabullenmek istemez anne Naz Elmas (Sibel) ise hem eşine hem de büyük oğlu Yaman'a kızını kabul ettirmek için mücadele verir.