İksir filmi, kullanılan teknik altyapı, teknoloji ve tarz açısından, Türkiye'de bir ilktir. Daha önce Türk sinemasında benzerine rastlanmayan filmle ilk defa; gerçek çekimle animasyon karakterlerinin bir arada olduğu uzun metrajlı bir sinema filmi, tamamı Türk yapımı olmak üzere, 16 Mayıs’ta sinemaseverlerle buluşacak
.Filmin yönetmenliğini Köstebekgiller’inde yönetmenliğini yapmış olan Birkan UZ yaptı. Filmin Senaryosu Köstebekgiller’inde senaryo ekibi olan Arzu Yurtseven ve Murat Ferhat tarafından yazıldı. Oyuncu kadrosunu usta aktör ve aktristlerimizden Oğuz Oktay, Seda Güven, Cansu Tosun, Bülent Şakrak ve Bülent Çolak'ın oluşturduğu filmin başrolünde ise sevilen şarkıcı ve oyuncu Keremcem rol alıyor.

Animasyon alt yapısı 1 yıllık titiz bir çalışmanın eseri olan filmde, animasyon sahnelerin oluşturulması, render edilmesi en güncel donanıma sahip 500 bilgisayarla toplamda 2160 saat sürekli çalışmasıyla film karesi haline dönüştürülmüştür ve toplamda 45.000 karelik render alınmıştır.
Karakterlerin tüylerinin hazırlanması konusunda yapılan 6 aylık titiz çalışmalar sonucunda istenilen gerçekçilik yakalanmıştır. Fırıldak isimli horoz karakterinin tüylerinin oluşturulabilmesi için, mevcutta kullanılan programlara ek program yazılmıştır.

İksir filmi 1 senelik senaryo aşamasından sonra 2012 Temmuz ayında pilot çekim yapıldı. Yapılan pilot çekimden sonra anaokulu öğrencilerinden oluşturduğumuz çocuk gruba filmdeki karakterler ve senaryo sunuldu. Çocuklardan aldığımız tepkiler doğrultusunda senaryo 10 farklı şekilde tekrar yazıldı. İlk yazılan senaryodaki animasyon karakterlerle son yazılan senaryodaki animasyon karakterler arasında eklenen ve çıkartılanlar oldu. Örneğin ilk senaryomuzda tavşan varken son senaryomuza tavşan çıkartıldı. İlk senaryomuzda köpek karakterinde tasma varken çocukların beğenilerine göre tasma çıkartıldı.. Senaryo son haline geldikten sonra kültür bakanlığına destek başvurusu yapıldı. 2012 Kasım ayında Kültür Bakanlığı'na yapılan başvuru sonucunda bakanlık desteği almaya hak kazandı
Editör: TE Bilisim