"Eşi Aslı akciğer kanseri şüphesiyle hastaneye yattığından beri Yusuf'un hayatı da değişmiştir. Çift, hastalıkla birlikte içlerine çekilip yalnızlaşmaya, birbirlerinden kopmaya başlamıştır.


Yusuf bu sırada hastanede Aslı'yla birlikte kalan Elena isimli kocasından dayak yemiş bir göçmen kadınla tanışır. Taburcu olduktan sonra Yusuf'u arayan Elena, tutunacak tek dal olarak Yusuf'u görür. Birbirlerine yakınlaşan ikili, derin bir suçluluk duygusunu da sırtlarında taşıyorlardır..."

Senaristliğini ve yönetmenliğini Cemil Ağacıkoğlu'nun yaptığı  "Eylül" yönetmenin ilk uzun metraj filmidir. "Eylül" 18. Altın Koza Film Festivali'nde Cemil Ağacıkoğlu'na "En İyi Yönetmen" ödülünü getirirken, Görkem Yeltan'la "En İyi Kadın Oyuncu", Taner Sarf'la "En İyi Kurgu", Burak Topalakça'yla da "Ses Tasarımı" dallarında Altın Koza kazandı. Filmin başrollerinde Görkem Yeltan, Turgay Aydın, Elena Polyanskaya yer alıyor.

4 Nisan 2014 Cuma günü, saat 19.00'da gerçekleşecek olan gösterimin ardından yönetmen Cemil Ağacıkoğlu ve oyuncu Turgay Aydın izleyicilerin sorularını yanıtlayacak. Film hafta içi 14:00 ve 16:30 seanslarında izlenebilecek.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, önümüzdeki hafta, Alphan Eşeli'nin 'Eve Dönüş Sarıkamış'  filmiyle devam edecek.

Adres:

Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş 

Editör: TE Bilisim