"MAVİ RİNG" BU HAFTA LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ, ONAT KUTLAR SAHNESİNDE

 

"Türkiye'deki politik mahkumlar, askeri cunta rejiminin hakim olduğu 1980'li yılların sonlarında, hükümeti ve hapishane idaresini protesto amacıyla açlık grevi eylemi başlatmışlardır. Hükümet ise eyleme cevap olarak, grevin 35'inci gününde, bir gece yarısı, şiddet dolu bir operasyonla teslim aldığı bütün mahkumları başka bir hapishaneye sürgün edecektir.  Böylece mahkumlar, özel olarak yapılmış demirden bir ringin hücrelerine tıka basa doldurulur, grevin bir ayı aşmış olması nedeniyle de, devlet hastanesinden gelişmelerden bihaber bir doktor getirilerek sevke yasal bir kisve giydirilir. Böylece; süresi, yönü ve sonu belirsiz bir yolculuk başlar... 

Bu yolda herkes başka bir yolculuk yapmaktadır. Mahkûmlar için ölüm demek olan bu yolculuk, idari sorumlu Binbaşı Mustafa için intikam, konuya yabancı Doktor Pınar için ise hayatı, insanı ve iktidarı yeniden keşfetme ve kendi varoluşuyla hesaplaşma yolculuğudur."

 

Senaristliğini Bayram Balcı ve Ömer Leventoğlu'nun yaptığı Mavi Ring'in yönetmen koltuğunda Ömer Leventoğlu oturuyor.  50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Behlül Dal Jüri Özel Ödülü alan film Uluslararası Nador Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle döndü.  Filmin oyuncu kadrosunda Ezgi Çelik, Şerif Şahiner, Baran Demir, Sezgin Cengiz yer alıyor.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 10 Ekimde Onur Ünlü'nün "Sen Aydınlatırsın Geceyi" filmiyle devam edecek.

26 Ekim 2014 Cuma günü saat 19.00'da başlayacak olan gösterimin ardından filmin yönetmeni Ömer Leventoğlu, oyunculardan Şerif Şahiner ve Sezgin Cengiz izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.  

Adres:

Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu

Çalıkuşu Sok. No:1 Levent- Beşiktaş

Levent Kültür Merkezi: 0212 325 73 71

Editör: TE Bilisim