Karanlık ve gerçekçi hikâyesi geçmişin casus filmlerine dayanıyor. Pierce Brosnan, Peter Devereaux’yu canlandırıyor. Huzurlu bir yaşam sürerken son bir    iş için isteksizce eski CIA görevine çağrılan bir adamı oynayan Brosnan, 1990’lardaki James Bond rolüyle, dünya çapında tanınarak istihbarat filmlerinde epey deneyim kazanmıştı.

Senaristliğini de Bill Granger'ın yaptığı November Man, yazarın "There Are No Spies" adlı serisinin 7. kitabının hikâyesinden oluşuyor. Yönetmenliğini Roger Donaldson'ın yaptığı November Man'in beyazperde uyarlamasında eski bir CIA ajanının bir görev için bir süreliğine emekliliğini kenara bırakması anlatılıyor.

‘Hedefteki Adam’ kod adlı Peter Devereaux (Pierce Brosnan), son derece tehlikeli ve iyi eğitimli eski bir CIA ajanı. Sessiz bir emeklilik geçirirken çok kişisel bir görev için dışarı çekilir. Onlarca yıllık bir komplonun arkasındaki  gerçeği açıklayacak olan değerli tanık Alice Fournier’yi (Olga Kurylenko) korumalıdır. Çok geçmeden bu görevin kendisini eski arkadaşı, CIA tarafından korunan David Mason (Luke Bracey) karşısında hedef durumuna soktuğunu fark eder. Teşkilattaki köstebek şüpheleri   artarken, Devereaux’nun güvenebileceği kimse yoktur. Kural ve    sınır yoktur. Bir katilin peşine düşen ajanın işi pek de kolay değildir. Zamanla topladığı ipuçlarıyla kendini Rusya'nın teşkilata köstebek soktuğu büyük bir komplonun içinde bulunur.

 

Michael  Finch ve Karl Gajdusek’in, Bill Granger’ın Hedefteki Adam adlı  kitap serisine ait olan “There Are No  Spies” adlı eserinin uyarlaması olan film uluslararası casusluk dünyasında geçen çok başarılı bir kedi-fare oyunu.

HEDEFTEKİ ADAM

Yönetmen

Roger    Donaldson

Yapımcılar

Sriram   Das

Beau      St.          Clair

Türü

Aksiyon

Oyuncular

Pierce    Brosnan

Luke      Bracey

Olga      Kruylenko

Bill         Smitrovich

Yapım    Yılı /   Süre

2014      /   108        dk.

İthalat   /  Dağıtım

Pinema

Vizyon   Tarihi: 12 Eylül  2014

Editör: TE Bilisim