Başrollerini Necip Memili, Algı Eke ve Devin Özgür Çınar’ın paylaştığı “Guruldayan Kalpler”; “sokaktaki adam”ın, bir sanat eserine bakış açısını komik bir dille anlatan hikâyesiyle çok güldürecek! Yönetmenliği Ömer Uğur’a, senaryosu Caner Güler’e ait olan Barakuda Film yapımı “Guruldayan Kalpler”; sinema izleyicisiyle ilk olarak, sürpriz şekilde seçildiği 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde buluşacak.


“Sokaktaki adam”ın, bir sanat eserine bakış açısını komik bir dille anlatan “Guruldayan Kalpler”; sanatın farklı sınıflar tarafından algılanma biçimleri gibi karmaşık bir meseleyi, bir komedi çerçevesinde bütün izleyici kesimlerine hitap edecek hale getiriyor. Güçlü esprileri ve oyunculuklarıyla çok güldüren film, sinema seyircilerine neşeli bir macera sunuyor.


Vizyon tarihi ilerleyen günlerde belirlenecek olan “Guruldayan Kalpler”; bir sürpriz yaparak, izleyicilerle ilk olarak 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde buluşacak. Yeni jürisiyle, alışmışın dışına çıkarak yüzünü gişe ve komedi filmlerine de dönen festivalin yarışma bölümüne seçilen “Guruldayan Kalpler”; 10-18 Ekim 2014 tarihlerinde yarışan komedi filmlerinden biri.


Yönetmenliğini Ömer Uğur’un yaptığı “Guruldayan Kalpler”in yapımcılığını; “Vay Arkadaş”, “Galip Derviş”, “İçimdeki Ses” gibi projelere imza atan Barakuda Film üstleniyor. Filmde, Necip Memili, Algı Eke ve Devin Özgür Çınar’ın yanı sıra Tanju Tuncel, Fırat Tanış, Uygar Özçelik, Hakan Meriçliler, Ünal Yeter, Ali Tutal, Sevilay Şimşek ve Barış Başar rol alıyor. Senaryosunu Caner Güler’in yazdığı filmin müziklerini ise Sertaç Özgümüş ve Selim Siyami Sümer hazırladı.


Hayatı boyunca varoşta yaşamış Yaşar (Necip Memili), arkadaşları tarafından kandırılıp hırsızlık yapmak için girdiği atölyede yakalanır, ama hırsızlık yapmaya gittiği yerin sahibi tarafından işe alınır. Çalışmaya başladığı yer, modern sanat heykellerinin yapıldığı bir atölyedir. Sanattan hiç anlamayan Yaşar, Hülya’nın (Devin Özgür Çınar) yanında modern sanat heykellerinin yapılışına yardımcı olurken birbirinden komik olaylar gelişir. Bir nevi modern sanatla bir imtihan gibidir...


“GURULDAYAN KALPLER”

KÜNYE

Yaşar           : NECİP MEMİLİ

Vicdan          : ALGI EKE

Hülya           : DEVİN ÖZGÜR ÇINAR

Vildan           : TANJU TUNCEL

Gürbüz         : FIRAT TANIŞ

Faruk           : UYGAR ÖZÇELİK

Selçuk          : HAKAN MERİÇLİLER

Halit             : ÜNAL YETER

Naci             : ALİ TUTAL

Şehriban       : SEVİLAY ŞİMŞEK

Necati           : BARIŞ BAŞAR

 

Yönetmen                  : Ömer UĞUR

Yapımcı                     : Ahmet KAYIMTU-Mahmut KAYIMTU

Senaryo                     : Caner GÜLER

Görüntü Yönetmeni   : Selahattin SANCAKLI

Sanat Yönetmeni       : Hasan DOĞAN

Müzik                        : Sertaç ÖZGÜMÜŞ-Selim Siyami SÜMER

Kurgu                        : Deniz KAYIK-Kubilay ULUKAVAK

Saç                            : Muharrem PARLAK

Makyaj                       : Gonca SÖNMEZ

Kostüm                     : Fatoş SUDA

Ses Tasarım              : Serkan AKAR

Editör: TE Bilisim