Yılmaz Güneyin anısına çekilen "LAL" 1974 yılında ufak bir Antakya köyünün sıkıntılı sıcağında henüz on dört yaşlarında iki çocuğun zorlu ve macera dolu yolculuklarının konu almaktadır.

İki küçük çocuğun samimi yolculuk hikâyesini anlatan “Lal” oyuncuları için ayrı bir anlam taşıyor.
Duygulu ve masalsı bir havaya sahip film 25 Nisan’da gösterime girecek.
Filmdeki karakterler Yılmaz Güney’in filmlerinden esinlenerek oluşturuldu.



Erkan Can: Polis Yavuz

Onu bu kadar acımasız bir rolde daha önce hiç görmediniz. Erkan Can’ı inandıkları uğruna iki küçük çocuğa bile zarar vermeye hazır Polis Yavuz karakterinde görüyoruz. Aynı fikirde olmayan ona göre vatan hainidir ve temizlenmelidir. Bu uğurda amaca giden her yol mubahtır. Erkan Can, akıllarda kalacak bir performansla karşımıza çıkıyor.

Gürkan Uygun: Kaçakçı Cafer

Cafer’in ekmek teknesi kaçakçılıktır. Kaçakçılık ise babadan kalma mirası ve lanetidir. İşsizliğin ve yoksulluğun sonucu olan çıkışsızlık, kaçakçı ölümlerinin derin bir kahırla kabullenilmesini getirir. Acısını içine gömer. Mayın tarlasında patlama sonucunda ya da jandarma kurşunuyla ölen kaçakçılar, öldükten sonra kimliksizleşirler…

Emre Altuğ: Faytoncu Cabbar

Cabbar 30'lu yaşların sonlarında, Adanalı bir faytoncu. Fakirliği yüzünden hırçınlaşmış ve biraz delirmiştir. Sadece zenginlere gülen bu hayatta onun mutlu olma olasılığı nedir ki. Kendi gibi fakir ve yorgun çocukları görünce kalbi yumuşayan Cabbar onlara yardım etmek için elinden geleni yapar.

BU CUMA SİNEMALARDA
Editör: TE Bilisim