Birbirinden İddialı Filmler tabii’de Gösterimde... Birbirinden İddialı Filmler tabii’de Gösterimde...

Film, ilk iki haftası olmadan 100 milyon dolar hasılat yaptı.

Paramount Pictures, bugün Gülümse’nin gişe hasılatının tüm dünyada 100 milyon doları geçtiğini duyurdu. Vizyon haftasında birinci sıradan açılış yapan ve vizyona gireli daha sadece iki hafta olan filmin gişe hasılatı ABD’de 55,5 milyon dolar, uluslararası gişe hasılatı 46,8 milyon dolar ile tüm dünyada toplam 102,3 milyon dolar. Gülümse, 2022 yılında Paramount Pictures’ın ilk sıradaki altıncı filmi oldu.

15 uluslararası pazarda bir numara olan ve ikinci haftasında 24 pazarda daha yükselen film, %32’ye ulaşmıştır. En iyi pazarlar; 5,9 milyon dolarla İngiltere, 4,6 milyon dolarla Meksika, 4 milyon dolarla Almanya, 3,6 milyon dolarla Fransa, 2,5 milyon dolarla Avustralya, 2,4 milyon dolarla İspanya ve 14,7 milyon dolarla Brezilya’dır.

Paramount Pictures CEO’usu ve Başkanı Brian Robbins şunları söylüyor; “Bu filmi izlediğimiz anda olağanüstü bir sinema potansiyeline sahip olduğunu biliyorduk. Tüm dünyadan izleyicilerin bize içtenlikle katıldıklarını gördüğümüz için heyecanlıyız ve gurur duyuyoruz. Yönetmenimiz Parker Finn’e, yaratıcı ortaklarımıza ve yapım ekibimize son derece dehşet verici bir film yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Global pazarlama ve dağıtım ekiplerimize de bir kez daha olağanüstü bir başarı elde ettikleri için teşekkür ediyoruz.”

Gülümse’nin birinci sırada açılışı ve ardından gelen başarısının altında TV yayınları sırasında kamerada görünen, örneğin beyzbol maçındaki ana kalenin arkasında, Ulusal Futbol Ligi maçlarında stantlarda ve sabah programlarında izleyiciler arasında gibi görünürlüğü yüksek yerlere yerleştirilen, garip bir şekilde “gülümseyen” oyuncuların yer aldığı ustaca bir gösterinin de dahil olduğu yenilikçi ve güçlü bir pazarlama kampanyası yatıyor. Kampanya basında ses getirdi, önemli bir sosyal sohbete yol açtı ve sosyal medyada 35 milyondan fazla izlenme aldı. Diğer pazarlama araçları arasında Instagram ve Snapchat ortaklığıyla izleyicilerin sosyal medya hesaplarında ürkütücü gülümsemelerini diğer eğlence özelliklerine kıyasla 5 kat daha hızlı bir şekilde yaydıkları AR lensleri de yer aldı. Popüler site Giphy’de özel Gif’ler 400 milyon kere izlendi ve Gülümse AI model sitesi Craiyon’daki ilk marka katılımı oldu. Ayrıca filmin dünya prömiyeri de ABD’nin en büyük janr film festivali olan Austin’deki Fantastic Fest’in açılış gecesinde de yapıldı. 

Dr. Rose Cottter (Sosie Bacon) bir hastanın tuhaf ve travmatik deneyimine şahit olduktan sonra açıklayamadığı ürkütücü deneyimler yaşamaya başlar. Bunaltıcı bir dehşet, hayatını ele geçirmeye başlarken Rose’un hayatta kalması ve ürkütücü, yeni gerçekliğinden kaçması için sorunlu geçmişiyle yüzleşmesi gerekir.

Gülümse’nin yazarı ve yönetmeni Parker Finn, yapımcıları Marty Bowen, Wyck Godfrey, Isaac Klausner ve Robert Salerno, idari yapımcısı Adam Fishback.

Gülümse’nin oyuncuları Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey ile Kal Penn ve Rob Morgan. 

Editör: TE Bilisim