İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında, Avrupa Birliği'nin finansmanı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın üçüncü “Fragman Atölyesi” için seçilen filmler açıklandı.

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, 29 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında post-prodüksiyon aşamasında veya tamamlanmış filmlere yönelik Fragman Atölyesi'nin üçüncüsünü gerçekleştiriyor. 2017 yılı içerisinde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen atölye, bu yıl 29 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında Mattepost Post Prodüksiyon ve Fragman House'un ev sahipliğinde yapılacak. Filmlerin tanıtımı ve pazarlanması için vazgeçilmez malzemelerden biri olan fragmanın yapım aşamasının önemini vurgulamayı ve Türkiye’de yüksek kalitede fragman üretimini artırmayı hedefleyen atölye, aynı zamanda kurgucuların fragman yapımında uzmanlaşmasına destek olmayı da amaçlıyor.

Atölye kapsamında yönetmen ve kurgucu Eytan İpeker, seçilen filmlerin kurgucularıyla çalışacak. Film sektöründe pazarlama ve dağıtım alanında çalışan Derya Yanmış ise yapımcılar ile brief çalışmaları yapacak. Ayrıca dizilerin fragman kurguları konusunda son yıllarda çalışmalar yapan Fırat Terzioğlu da kurgucular ile deneyimlerini paylaşacak.

3. FRAGMAN ATÖLYESİ’NE KATILACAK KURGUCULAR

·        Erhan Örs

Sakın bakma. Sakın duyma. Sakın Ses Çıkarma! Sakın bakma. Sakın duyma. Sakın Ses Çıkarma!

·        İlay Arıkan

·        Nezihe Atun

·        Tuvana Simin Günay

3. FRAGMAN ATÖLYESİ’NE KATILACAK FİLMLER

·        Boşlukta (yön. Somnur Vardar)

·        Maffy’s Jazz (yön. Deniz Yüksel Abalıoğlu)

·        Sardunya (yön. Çağıl Bocut)

·        Yaban (yön. Tareq Daoud) 
Editör: TE Bilisim