İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında, Avrupa Birliği'nin finansmanı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi Başvuruları başlıyor. Başvurular için son tarih 21 Ocak 2022

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturmaya devam ediyor. Köprüde Buluşmalar bu yıl 15-17 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenleniyor.

TRT’nin katkılarıyla düzenlenen Köprüde Buluşmalar kapsamındaki atölye, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor. Atölye başvuruları için son gün 21 Ocak 2022.

Film Geliştirme Atölyesi’ne Türkiye’den seçilen projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları, uluslararası projelerin ekipleri ile birlikte yapacakları ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir çalışma yapacak.

Uluslararası yapımcı, dağıtımcı, festival ve fon temsilcileri ve yayın kuruluşları ile yaptıkları toplantılarda işbirliklerinin ilk adımlarını atacak olan proje ekipleri ayrıca projelerinin sunumlarını uluslararası sinema profesyonellerinden oluşan jüriye yapacak.

Film Geliştirme Atölyesi seçkisinde çeşitlilik olmasına önem veriliyor. Belgesel, tür sineması (korku, fantastik) çocuk ve komedi filmleri gibi farklı konu ve türlerde projelere açık olan çağrı, disiplinler arası ve hibrid projeleri de kapsıyor.

Köprüde Buluşmalar atölyelerine katılmış filmler arasından İki Şafak Arasında (Selman Nacar), Sardunya (Çağıl Bocut), Beni Sevenler Listesi (Emre Erdoğdu), Zuhal (Nazlı Elif Durlu), Eat Your Catfish (Senem Tüzen, Adam Isenberg, Noah Arjomand), Turna Misali (İffet Eren Danışman Boz), Cemil Şov (Barış Sarhan) 2021 yılında ilk gösterimlerini seçkin festivallerde yaptılar.

Mutluluğun Kristali (Emre Yeksan) ve Tussifed (Doğu Akal) Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklendi.

PARANOYA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI PARANOYA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi başvuruları 21 Ocak 2022’de sona erecek.

Başvuru için tıklayın
https://vp.eventival.eu/iff/2022 
Editör: TE Bilisim