Oscar ve Altın Palmiye ödüllü Anatomy of a Fall sadece TV+ta Oscar ve Altın Palmiye ödüllü Anatomy of a Fall sadece TV+ta

Disney ve Pixar’dan LUKA 3 Eylül'de Sinemalarda...


Disney ve Pixar’ın orijinal uzun metrajlı filmi “Luka”, arkadaşlık, güvenli alanlardan çıkmak ve hayatlarını değiştiren bir yaz yaşayan iki genç deniz canavarıyla ilgili eğlenceli ve yürek ısıtıcı bir hikâye.

İtalyan Rivierası'nda güzel bir sahil kasabasında geçen "Luka", bir çocuğun gelato, makarna ve uzun motosiklet gezintileriyle dolu geçirdiği unutulmaz yazı anlatan bir hikâye. Luka, bu maceraları yeni bulduğu arkadaşı Alberto ile paylaşır, ancak bütün bu eğlence derinlerde saklanan bir sır tarafından tehdit edilir: ikisi de su yüzeyinin hemen altındaki başka bir dünyadan gelen deniz canavarlarıdır.


1950lilerin sonu 1960ların başında geçen bu hikâye, yaz zamanının büyüsünü ve macerasını yansıtıyor. İtalyan sahil görüntüsü, yönetmen Enrico Casarosa'nın çarpıcı resim stilinde yaratıldı ve onun çocukluğundan alıntılandı. 


CESUR VE DEKORATİF: DENİZ CANAVARLARI

Deniz canavarlarının görüntüsünü oluşturmak için sanatçılar, 1539 yılına dayanan bir Rönesans haritası olan Carta Marina'da ortaya çıkan deniz canavarlarının orta çağ tasvirlerinin yanı sıra, çeşmelerde, banklarda ve hatta zeminde bulunan mozaiklerdeki deniz canavarı heykellerini incelediler.   
Editör: TE Bilisim