'Tutsak Abigail' ile korkuya hazır mısınız? 'Tutsak Abigail' ile korkuya hazır mısınız?

Puruli Kültür Sanat tarafından, Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle, Sivil Toplum Destek Programı III altında gerçekleştirilen Döngüyü Kırmak: Erişilebilir Sinema projesi kapsamında çekilen Erişilebilir Gösterimler İçin Minimum Kota Uygulaması tanıtım filmi yayınlandı.

Erişilebilirlik uygulamalarının sinema salonlarında ya da etkinliklerinde gösterilen filmlere belirli bir kota oranında dahil edilmesine ve bu sayede erişilebilir gösterimlerin yaygınlaştırılmasına dikkat çekmek amacıyla çekilen tanıtım filmine Puruli Kültür Sanat'ın web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Minimum kota uygulamasının tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantı 30 Kasım 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlendi. T.C. Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra 27. Dönem Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve 27. Dönem İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, erişilebilirlik alanında ve sinema sektöründe faaliyet gösteren kurum ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda; sinemaya erişim koşullarının eşit bir şekilde sağlanması için minimum kotanın nasıl uygulanabileceği, atılacak ilk adımların neler olması gerektiği üzerine taraflar karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.Bu yıl Nisan ayında başlayan Döngüyü Kırmak: Erişilebilir Sinema projesi, 15 aylık uygulama dönemi boyunca sinema ve erişilebilirlik alanında çalışan tarafları bir araya getirerek bir diyalog zemini oluşturmayı, sinemaya erişimin önündeki engelleri tanımlamayı, bu engellerin nasıl bertaraf edilebileceği üzerine ilgili aktörlerle fikir alış verişi yaparak çözüm üretmeyi ve engellilerin sinemadaki temsillerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Tanıtım Filmi
Erişilebilir Versiyon
İngilizce Versiyon

 
Editör: TE Bilisim