DISNEY’İN “KARLAR ÜLKESİ” FİLMİ DÜNYA GENELİNDE 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI!!!

Walt Disney Animasyon stüdyolarının 53. filmi olan “Karlar Ülkesi”En iyi Animasyon’ da dahil olmak üzere iki dalda Oscar® ödülüne layık görüldüğü gün  dünya genelinde 1 Milyar dolar hasılata ulaştı.

“Karlar Ülkesi” Amerika’da elde ettiği 388.8 milyon dolar ve uluslararası pazarda elde ettiği 611.5 milyon dolar hasılat ile, dünya genelinde tüm zamanların en büyük ikinci animasyonu olurken toplamda 1 milyar dolardan fazla kazanç elde etti. Böylece, Walt Disney Stüdyolarının 1 Milyar doların üzerinde hasılata ulaşa yedinci filmi oldu.

Walt Disney Stüdyoları başkanı Alan Horn konuyla ilgili; “Karlar Ülkesi” ile gerçekten özel birşey yaptığımızı biliyorduk. Film, sinemaseverler ve hayranlarla hayal edemeyeceğimiz bir bağ kurdu. Animasyonlar şirketimizin en değerli parçasıdır ve bu vizyon, adanmışlık ve yetenekli film yapım ekibimiz sayesinde, Walt Disney Animasyon her dönemde yükseliyor olacaktır.” dedi.

Uluslarası seyirciden ve eleştirmenlerden övgü alan “Karlar Ülkesi” aynı zamanda, ‘En İyi Animasyon’ ve ‘En İyi Şarkı’ (Let It Go) dallarında iki Oscar® ödülünün de sahibi. Böylece, Walt Disney Animasyon Stüdyoları 13 yıllık tarihinde ilk kez uzun metraj bir animasyonla Oscar® almış oldu. Chris Buck ve Jennifer Lee tarafından yönetilen, yapımcılığını Peter Del Vecho’un üstlendiği film, Altın Küre®, BAFTA, Critics’ Choice, Producers Guild of America ödülleriyle birlikte 5 Annie ödülünün ve 4 Visual Effects Society Ödülünün de sahibi oldu.

“Karlar Ülkesi” 27 Kasım 2013’de Disney’in Los Angeles’taki El Capitan Tiyatrosunda gerçekleşen 5 günlük özel gösterimle vizyona girdi. Şükran Günü’nde, tüm dünyada vizyona ilk sıradadan giren “Karlar Ülkesi” ilk 5 günde 93.6 Milyon dolar, haftasonu ise 67.4 Milyon dolar hasılat elde ederek, Walt Disney Animasyon Stüdyolarının en büyük film açılışına imza attı. “Karlar Ülkesi”, vizyondaki ikinci haftasında da ilk sıradaki yerini korudu ve 6. haftaya kadar listedeki üst sıralarda yer aldı. “Karlar Ülkesi” 14 hafta boyunca box-office listelerindeki 10 film arasında üst sıralardaki yerini korurken, Walt Disney Stüdyolarının Rusya, Çin, Brezilya, İngiltere, İrlanda, Avustralya, Meksika, Arjantin ve Latin Amerika’da vizyona giren en yüksek hasılata sahip yapımı oldu.

Elde ettiği uluslararası başarıların yanı sıra ülkemizde ise Disney’in tüm zamanların en iyi açılışını yapan ve en yüksek hasılat elde eden animasyon filmi ünvanının sahibi oldu.

Tony® ödüllü Robert Lopez ve Kristen Anderson-Lopez’e ait olan orjinal şarkı ve Christophe Beck’e ait olan Karlar Ülkesi’nin müziklerinin yer aldığı film müziği albümü Platinum plak aldı ve 1998’den beri Billboard listesine 200 albüm arasında 1 numaraya oturan ilk film müziği albümü oldu. Ocak ayı başlarında listelerin ilk 5’inde yer aldı ve diğer 8 hafta boyunca da listenin 2. sırasındaki yerini korudu.

Filmde, Elsa karakteri tarafından söylenen, Tony® ödüllü Idina Menzel’e ait olan Oscar® ödüllü  “Let It Go” şarkısı, Amerika da dahil olmak üzere 31 ülkede iTunes listelerine girdi ve son haftasında Billboard’un 18. sırasında yer alarak Platinum plak aldı.

 

Disney’den Karlar Ülkesi Hakkında:

Korkusuz ve iyimser Anna, buzlu güçleri Arendelle krallığını sonsuz kış içinde bırakan kız kardeşi Elsa'yı bulmak üzere, dayanıklı dağ adamı Kristoff ve onun sadık ren geyiği Sven ile birlikte efsanevi bir maceraya çıkar. Everest'i aratmayan koşullarda, gizemli yaratıklarla ve komik bir kardan adam olan Olaf ile karşılaşan Anna ve Kristoff, krallığı kurtarma mücadelelerinde doğa şartları ile savaşırlar. Yönetmenleri Chris Buck ve Jennifer Lee olan filmin yapımcısı Peter Del Vecho. Müziklerini Tony® ödüllü Robert Lopez ve Kristen Anderson-Lopez'in yaptığı ‘Karlar Ülkesi’ (Frozen) 17 Ocak 2014 tarihinde 3 Boyutlu olarak vizyona girdi.

Editör: TE Bilisim