'Ölümsüz' 7 Haziran'da sinemalarda! 'Ölümsüz' 7 Haziran'da sinemalarda!

Bulut Reyhanoğlu ve Vanessa Medini Arslan’ın hem kreatif hem ana yapımcılığını üstlendiği, ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği Crossroads belgeselinin Soho House İstanbul'daki özel gösteriminde film ekibi ve özel davetliler bir araya geldi.

41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında prömiyerini yapan, Türkiye’nin ilk çağdaş sanat belgeseli olma özelliğini taşıyan “Crossroads”un özel gösteriminde; Elif Dürüst, Aslı Hatemi, Aslı Pamir, Zeynep Atakan, Gökay Gündoğdu, Banu Zeytinoğlu, Didem – Çağlar Erdoğan, Emek Külür, Baha Toygar, Sanem – İzzet Habib, Yasemin Semercioğlu gibi isimler de film ekibini yalnız bırakmadı.


Türk görsel sanatının dünyada tanınan dört önemli ismini, Seçkin PirimGülay SemercioğluCandaş Şişman ve Sinan Logie’yi bir araya getiren “Crossroads” belgeseli, sanatçıların özgün estetik dünyalarını ve sanat yolculuklarını, gündelik hayatları ve şehirle kurdukları ilişki üzerinden anlatıyor. Geçmişi, geleceği, kaosu, kültürü, kenti ve farklı sanat disiplinlerini buluşturan kozmopolit şehir İstanbul’daki atölyelerinden çıkan eserler, şehrin büyüleyici sokaklarından dünyanın önemli sanat galerine ve müzelerine uzanıyor. “Crossroads”, dört sanatçının sanatsal dönüşümlerini de kayıt altına alıyor. Tıpkı İstanbul’un dönüşümü gibi…

Yapımcılığını Bulut Reyhanoğlu ve Vanessa Medini Arslan’ın yaptığı Koskos Film yapımı “Crossroads” belgeselinin yönetmenliğini, “Anons” filmiyle 75. Venedik Uluslararası Film Festivali başta olmak üzere birçok uluslararası festivalden ödüllerle dönen Mahmut Fazıl Coşkun üstleniyor. Senaryosunu Sinan Yusufoğlu’nun yazdığı, görüntü yönetmenliğini Ersin Gök’ün üstlendiği belgeselin müziklerin Murat Asil, kurgusunu ise Adil Yanık yaptı.   

Editör: TE Bilisim