YEKTA KOPAN’ın sesiyle! "CESUR ZEBRA”(KHUMBA) 18 Temmuz'da sinemalarda... 3D ve 2D seçeneğiyle!

Cesur zebra için hayat siyah ve beyazdan ibaret değil. O şimdi kaybettiği çizgilerinin peşinde!

Khumba, vücudundaki çizgilerin sadece yarısı olan bir zebra olarak doğunca, sevgi dolu annesi Tombi ve babası Seko hariç, sürüdeki tüm zebralar tarafından dışlanır. Hepsi tarafından alaya alınmanın dışında; batıl inançlı sürüsü tarafından, topraklarını saran kuraklığın sebebi olarak da suçlanmaktadır. Şans eseri gizemli bir peygamberdevesiyle karşılaşması ve annesinin anlattığı bir hikaye sonucu Khumba, ilk zebraların, suyunda yıkandıklarında çizgili halde geri çıktıklarına inanılan efsanevi su birikintisini bulmak üzere destansı bir yolculuğa çıkar.

Çölde bir başına kalan Khumba, bir yaban köpeğinin elinden kıl payı kurtularak iriyarı, aşırı koruyucu antilop Mama V ve çelimsiz fakat havalı devekuşu Bradley’e katılır. Yolda, göçmekte olan bir keseli antilop sürüsüyle; lüks bir milli parkın hudutları dâhilinde güven içinde bohem hayatı yaşayan bir grupla; hayatta kalma azmi aklını başından almış, nesli tükenmekte olan bir nehir tavşanıyla; kaya tavşanlarından oluşan bir kıyamet tarikatıyla ve terkedilmiş bir çiftlikte yaşayan, kaçık, yalnız bir koyunla karşılaşırlar.

Üçlü, her adımlarında yarım çizgili bir zebranın kendisini gelmiş geçmiş en güçlü avcı yapacağı efsanesine inanan, gaddar leopar Phango tarafından takip edilmektedir. Bu tüyler ürpertici, destansı macerada Khumba, Pango’yu alt etmeyi başarır ve cesaretini kazanıp çizgilerini aramaya devam eder.






MEDYAVİZYON ve CINEMA MANAGEMENT GROUP sunar

 

SPIER FILMS

GÜNEY AFRİKA ENDÜSTRİYEL KALKINMA DAYANIŞMASI THE NATIONAL FILM AND VIDEO FOUNDATION OF SOUTH AFRICA GÜNEY AFRİKA TİCARET VE SANAYİ BAKANLIĞI

Katkılarıyla




TÜRKÇE SESLENDİRENLER

*     KHUMBA: YEKTA KOPAN

*     NIGEL: ZİYA KÜRKÜT

*     BRADLEY: ERKAN TAŞDÖĞEN

*     SEKO: SELÇUK KIPÇAK

*     PHANGO: MAZLUM KİPER

*     THABO: BORA SİVRİ

*     SKALK: ATİLLA ŞENDİL

*     THEMBA: ALİ EKBER DİRİBAŞ

*     TOMBI: BURCU GÜNEŞTUTAR

*     MAMA V: FÜSUN KOKUCU

 

 

Orijinal dilde SESLENDİRENLER

JAKE T. AUSTIN STEVE BUSCEMI LORETTA DEVINE LAURENCE FISHBURNE

RICHARD E. GRANT ANIKA NONI ROSE ANNASOPHIA ROBB CATHERINE TATE

ve LIAM NEESON


Vizyon Tarihi: 18 Temmuz 2014  (1s 23dk)   



Yönetmen:  Anthony Silverston  


Editör: TE Bilisim