En İyi Erkek Oyuncu (Michael Keaton), En İyi Yönetmen (Alejandro Gonzalez Inarritu), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Emma Stone), ve En İyi Görüntü, Müzikal, Komedi olmak üzere 7 dalda Altın Küre’ye aday gösterilen Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi filmi 27 Şubat'ta vizyona girecek.


Alejandro G. Iñárritu‘nun kara mizahı Birdman’de Riggan Thomson (Micheal Keaton) yeni ve iddialı bir Broadway oyununa önderlik ederek can çekişmekte olan kariyerini canlandırmaya çalışıyor. Bir çok açıdan bu göze alınması zor bir hamle ancak eski sinema süper kahramanı bu yaratıcı hareketin, kendisinin sadaece bir Hollywood olmadığını ve insanların gözünde sanatçılığını meşru hale getirmesi için büyük umut içerisindedir.

Oyunun açılış gecesinde Riggan’ın baş aktörü provalar sırasında garip bir şekilde yaralanır ve yeri doldurulması gerekir. Baş aktrist Lesley(Naomi Watts) ve en yakın arkadaşı Jake (Zach Galifianakis)‘in önerisi ile hasılat garantili Mike Shiner(Edward Norton) baş aktörlüğe getirilir. Mike sahneye çıkmaya hazırlanırken aynı zamanda kız arkadaşı ve oyuncu Laura (Andrea Riseborough), psikolojik terapisi yeni biten kızı ve aynı zamanda kişisel asistanı olan Sam (Emma Stone) ve her şeyi düzenlemeye çalışan eski karısı Sylvia (Amy Ryan) ile uğraşmak zorundadır. 
Açılış gecesine yaklaşırken, egosuyla, ailesini, kariyerini ve kendini toparlamakla baş edecektir.

Başrollerini
Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts, Lindsay Duncan, Merritt Wever, Jeremy Shamos, Bill Camp ve Damian Young’ın paylaştığı bu yapıtı Fox Searchlight Pictures ve Regency Enterprises seyircilerin beğenisine sunuyor. Filmin prodüktörlüğünü ise New Regency, M Productions ve Le Grisbi prodüksyon üstlenmiş durumda.


Filmin yönetmen koltuğunda Alejandro G. Iñárritu oturuyor. Kendisi aynı zamanda Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr., Armando Bo ile yazar kadrosunda da bulunuyor. Filmin prodüktörlüğünü  Iñárritu, John Lesher (END OF WATCH), Arnon Milchan (12 YEARS A SLAVE) ve James W. Skotchdopole (DJANGO UNCHAINED); yapımcılığını ise Christopher Woodrow (KILLER JOE), Molly Conners (FROZEN RIVER) ve  Sarah E. Johnson (WISH I WAS HERE) üstleniyor.  Film ekibinde ise fotoğraf yönetmeni  Emmanuel Lubezki, ASC/AMC (GRAVITY); üretim tasarımıcısı  Kevin Thompson (MICHAEL CLAYTON); Düzenlemede Douglas Crise (BABEL) ve Stephen Mirrione, A.C.E. (AUGUST: OSAGE COUNTY); rollendirmede  Francine Maisler, CSA (12 YEARS A SLAVE); kostüm dizaynında Albert Wolsky (REVOLUTIONARY ROAD) bulunuyor.

Vizyon Tarihi

27 Şubat 2015 (1s 59dk

Yönetmen:

Alejandro González Iñárritu

Oyuncular:

Michael KeatonZach Galifianakis

Edward Norton

Tür

Komedi , 

Dram

Ülke

ABD



Editör: TE Bilisim