Aslı Özge’nin Almanya’da Almanca olarak çektiği ‘Ansızın’ adlı 3. uzun metrajlı filmi Alman Film Akademisi tarafından verilen Alman Sinema Ödülleri’ne aday gösterildi. Almanya’nın en prestijli ödülü kabul edilen Lola’ya aday olan yılın en iyi Alman Filmleri Şubat ayında başlayacak Berlin Film Festivali kapsamında  gösterilecek. Böylece dünya galasını geçen sene 66.Berlin Film Festivali Panaroma Special Bölümü’nde yapmış olan ‘Ansızın’ ikinci kez Berlin Film Festivali’nde gösterilmiş olacak. Alman Sinema Ödülleri 28.Nisan’da yapılacak törenle sahiplerini bulacak. 

 

Başrollerini Haneke’nin Beyaz Bant ve Tarantino’nun Eşkiya Çetesi filmlerinde rol alan, son olarak Homeland dizisinde karşımıza çıkan Sebastian Hülk, Sophie Scholl filmindeki rolüyle Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı Ödülü’nün alan Julia Jentsch ve Spielberg’in Münih filmindeki rolüyle hatırladığımız Hans Zischler paylaşıyor. Etkileyici görüntüleri ve farklı atmosferi ile dikkat çeken filmin görüntü yönetmenliğini de Emre Erkmen üstleniyor.

 

Halen festival ve vizyon yolculuğuna devam eden ‘Ansızın’ şu sıralarda Polonya, Romanya ve Hollanda gibi ülkelerde arka arkaya gösterime girerken Göteborg, Dublin gibi uluslarası film festivallerdeki gösterilerin ardından festival programına Hindistan, Meksiko ve New York’taki gösterimleri ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim