'Sessiz Terapi' sinema filminin çekimleri Ankara'da sürüyür... 

Hikayesini ve yönetmenliğini Tolga Toga,uygulayıcı yapımcılığını Serhat  Sarıyıldız, senaryosunu Süleyman Mercan’ın  üstlendiği filmin başrollerinde Kaan Yılmaz, Esengül Aypek, Berke Üzrek, Rıza Akın, Ercüment Fidan, Asuman Bora, Bulut Köpük, Gülşah Sanemoğlu yer alıyor.

Filmin konusu ise psikolojik-gerilim. Türkiye’de  tür olarak denenmekten kaçınılan ve örneği çok az olan psikolojik gerilim türünde çekilecek film, toplumun bakış açısını değiştirmeyi  amaçlıyor. Filmde  bir çok sosyal mesaja yer veren yönetmen Tolga Toga, filmin kadrosunu da Türkiye’de isim olarak adından söz ettirmiş oyunculardan seçti. Film ekibi ‘aklımı kaybederim seni asla!’’ mottosuyla yola çıktı.


Türkiye’de çok az denenmiş bir film türü olması sebebiyle topluma bir çok mesajı entegre etmesi amacıyla hayata geçirilen film, oyuncuların ve teknik kadronun inancı ve desteğiyle çekimlere start verdi.

Toplum olarak, normal yaşantımızda “normal” olmanın sınırlarını epey genişletmemizle beraber insan bedenini tutan sağlığı merkeze ön plana alıp, bütünsel sağlık için gerekli olan ruhu arka plana atmış hatta yok saymış bulunmaktayız. Kendi benliğimize sağır ve kör olarak yaşamayı meziyet bilip, rahatsızlıklarımızı yok sayarak önce kendi geleceğimize sonra yakın ve uzak çevremize zarar veriyoruz. 

Her sağlıklı bireyin kontrol etmesi ve ettirmesi gereken bir ruhu ve bu ruhun bir bozukluğu olabileceğini ve bunun normal bir durum olduğunu kabullenemeyip tedavisinin olduğunu atlıyoruz. Psikologların ve Psikiyatrların koyabileceği tanılardan rahatsız olup, konulan tanıları da hakarete, kişileri damgalamaya, ego tatminine ve ötekileştirmeye çevirip rahatsızlıkların şiddetini arttırıyor ve besliyoruz. Eğer ipin ucu rahatsızlıklar henüz baş gösterirken fark edilip yakalanmazsa, basit denilebilecek davranış bozuklukları bu tarz korkularla pekişip yerini ağır psikolojik rahatsızlıklara bırakırken kendimize zarar vermemize ve çevremize de zarar vermeye başlamaktadır.

 

Filmin Künyesi:

Yapım: Toga Medya

Yönetmen: Tolga Toga

Senaryo: Süleyman Mercan

Uygulayıcı Yapımcı: Serhat Sarıyıldız

Görüntü Yönetmeni: Caner Çetiner





 
Editör: TE Bilisim