Tim Burton tarafından yaratılan “Alis Harikalar Diyarında” filmindeki bu muhteşem dünyaya kendi eşsiz vizyonunu katan James Bobin’in yönetmenliğindeki bu filmin senaryosu Lewis Carroll tarafından yaratılan karakterlere dayanarak Linda Woolverton tarafından yazıldı. Yapımcılığı Joe Roth, Suzanne Todd ile Jennifer Todd ve Tim Burton’a, başyapımcılık ise John G. Scotti’ye ait.

“Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden” filmi dünya çapındaki kapalı gişe fenomeni yıldızları olan Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska ve Helena Bonham Carter’la birlikte seslendirmede Alan Rickman, Stephen Fry, Michael Sheen ve Timothy Spall’ı bir araya getiriyor. Ayrıca bu filme Rhys Ifans ve Sacha Baron Cohentarafından canlandırılan yeni karakterler de var. Bunun yanı sıra Alan Rickman, Stephen Fry, Michael Sheen, Timothy Spall, Barbara Windsor ve Paul Whitehouse’e katılan Matt Vogel’ın yetenekli sesleri de dahil.

 

Geçmişi değiştiremezsin. Hep öyleydi. Ve öyle kalacak. Ancak şunu söyleyebilirim, ondan bir ders çıkartabilirsin
-Zaman       




~ Olağanüstü Macera ~

 

Alis Kingsleigh (Mia Wasikowska) üç yılını hayalini yaşayarak ve kendi gemisinin kaptanı olarak açık denizlerde dolaşarak geçirir. Londra’ya döndükten sonra yokluğu sırasında çok şeyin değişmiş olduğunu görür; kadınların toplumdaki rolüne dair çağdışı düşünceler hâlâ varlığını korusa da hayalini kurduğu gelecek artık mümkün değildir. Alis, Lord Ascot’un evindeki bir resepsiyona katıldığında  duygularına yenik düşer ve partiden hızla çıktığı sırada Absolem’i (Alan Rickman) görür. Artık mavi bir Kral kelebeği olan Absolem Alis’i sihirli görünen bir aynaya yönlendirir. Alis buradan geçerse fantastik yer altı dünyasına geri dönebilecektir.  Alis orada dostları olan Beyaz Tavşan (Michael Sheen), Cheshire kedisi (Stephen Fry), Fındık faresi (Barbara Windsor), Mart Tavşanı (Paul Whitehouse), Tweedle kardeşler (Matt Lucas) ve ne yazık ki kendisinde olmayan Çılgın Şapkacıyla (Johnny Depp) bir araya gelir.

Şapkacı çokluğunu kaybetmiştir, bu yüzden Mirana (Anne Hathaway) Alis’i Zaman’ın kendisini (Sacha Baron Cohen) bulması için yollar. Yarı zaman, yarı insan olan garip yaratık Zaman bir sonsuzluk boşluğunda yaşamaktadır ve elinde Alis’in zamanda geri giderek Şapkacı ailesini kurtarabilmesini sağlayacak metalik bir küre olan kromosferi bulundurmaktadır ve kraliçe de bunun karşılığında Şapkacıyı kurtaracaktır. Bu arada kız kardeşi tarafından taşraya sürülen ve hâlâ sürgünde olan Iracebeth (Helena Bonham Carter) Zaman’la arkadaş olmuştur ve kromosferi kendi çalma planları yapmaktadır. Alis geçmişe döndüğünde hayatlarının farklı noktalarında bulunan dostları ve düşmanlarıyla karşılaşır; bu arada Iracebeth ile Zaman’dan kaçmak ve Şapkacıyı kurtarmak için zaman okyanusunda tehlikeli bir yarışa başlar…tabii süresi dolmadan önce. 

 ~Yapım ~

“Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinde” filminin yapımı 2014 sonbaharında “Alis Harikalar Diyarında” filminin orijinal yaratıcı ekibinden birkaç anahtar kişiyle birlikte Shepperton ve Longcross Stüdyolarının kayıt odalarında ve İngiltere’nin çeşitli yerlerinde sürdürüldü. Ekibin arasında üç Oscar® ödüllü ve 2010 yapımı filmdeki çalışmalarıyla aldığı diğer ödüllerin yanı sıra Oscar ve BAFTA ödülleri kazanan kostüm tasarımcısı Colleen Atwood (“Sihirli Orman,” “Chicago”); “Alis Harikalar Diyarında” filmi için En iyi görsel efekt dalında Oscar’a aday gösterilen Akademi Ödüllü® görsel efekt denetmeni Ken Ralston (“siyah Giyen Adamlar,” “Forrest Gump”); GRAMMY® ödüllü besteci Danny Elfman (“Yenilmezle: Ultron Çağı,” “Charlie’nin Çikolata Fabrikası”) yer alıyor.

Yetenekli sanatkarlar ekibindeki yeni üyeler arasında:  Oscar® adaylığı olan görüntü yönetmeni Stuart Dryburgh, ASC (“Bridget Jones’un Günlüğü,” “Anlat Bakalım”); Akademi Ödüllü® yapım tasarımcısı Dan Hennah (“King Kong,” “Yüzüklerin Efendisi”); Oscar adaylığı olan editör Andrew Weisblum, ACE (“Nuh: Büyük Tufan,” “Siyah Kuğu”); görsel efekt denetmeni Jay Redd (“Siyah Giyen Adamlar 3,” “Canavar Ev”); ve Akademi Ödüllü makyaj ve saç tasarımcısı Peter Swords King (“Sihirli Orman,” “Yüzüklerin Krallığı: Kralın Dönüşü”) yer alıyor.

 

Disney’in “Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinde” filmi Dijital 3D, Gerçek D 3D ve IMAX® 3D olarak 27 Mayıs 2016’da ABD sinemalarına giriyor.

 

Editör: TE Bilisim