Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl sadece çevrimiçi gösterimler yapan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali bu yıl Eylül ayında hem açık hem kapalı mekânlarda izleyicilerle buluşacak.  Ancak festival öncesi özlem gidermek için 17-25 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık İlçe Nüfus Müdürlüğü bahçesinde Açıkhavada Sinema ile Ayvalıklılara yazlık sinema keyfi yaşatacak. Sinemaseverler 9 gün boyunca her gece 21.00’da Oscar, BAFTA, Altın Küre’de ödüller kazanmış, Berlin, Venedik, Sundance, Toronto gibi dünyanın en saygın festivallerinde adını duyuran filmleri denize nazır büyük perdede izleme fırsatı yaklayacak.

 

Yılın en yeni filmleri Ayvalık’ta!

 

Açıkhavada Sinema17 Temmuz Cumartesi akşamı, Frances McDormand’ın performansıyla büyülediği, bu yıl En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen Oscar’larını alan ve adından çok söz ettiren, Chloé Zhao imzalı Nomadland ile başlayacak. Nomadland ülkemizde gösterime girmeyeceği için Açıkhavada Sinema filmi büyük perdede izlemek isteyen sinemaseverlere kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

 

18 Temmuz Pazar akşamı Transit’in yönetmeni Christian Petzold’un Berlin Film Festivali’nden Gümüş Ayı ve FIPRESCI Ödülü ile dönen, Franz Rogowski ile başrolü paylaşan Paula Beer’e pek çok festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren Undine gösterilecek. Bu etkileyici film, aynı isimli eski bir Germen efsanesinden esinlenilerek çekilmiş. 

 

19 Temmuz akşamı ise Suriye’deki savaştan kaçıp Avrupa’ya gidebilmek için bedeninin ünlü bir sanatçının eserine dönüşmesine razı gelen Sam Ali’nin hikâyesini anlatan Kaouther Ben Hania’nın yönettiği, En İyi Uluslararası Film dalında Oscar adaylığı bulunan Derisini Satan Adam/The Man Who Sold His Skin izleyicilerle buluşacak.

Hayal gücünüzün çılgına dönmesine izin verin! Hayal gücünüzün çılgına dönmesine izin verin!

 

Chloé Mazlo’nun mutlu hayatları 1975’te Lübnan’da iç savaşın patlamasıyla altüst olan bir aileyi, sıkıldığı İsviçre’den güneşli Lübnan’a giden büyükannesinin yaşamından aldığı ilhamla anlattığı Lübnan Semaları/Skies of Lebanon 20 Temmuz akşamı gösterilecek. Filmin başrolünde ünlü İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher yer alıyor.

 

Anthony Hopkins’e filmde hayat verdiği Alzheimer hastası karakteri canlandırırken sergilediği muhteşem performansıyla Oscar ve BAFTA’da En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini getiren, aynı zamanda En İyi Uyarlama Senaryo dalında da Oscar ve BAFTA Ödülü sahibi, Florian Zeller imzalı Baba/The Father 21 Temmuz akşamı gösterilecek.

 

22 Temmuz’da ise Nasipse Adayız filmin gösterimi; yönetmeni, senaristi ve başrol oyuncusu Ercan Kesal ve filmin oyuncularından Nazan Kesal’ın katılımıyla gerçekleşecek. Adana Film Festivali ve SİYAD’dan En İyi Film Ödülü başta olmak üzere pek çok ödülle dönen film, İstanbul Film Festivali’nde de En İyi Yönetmen ve Kurgu ödüllerini aldı. Film, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan Doktor Kemal Güner’in gözünden, siyasetin iç yüzünü, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları ve insanın karanlık dünyasını gerçekçi ve trajikomik bir üslupla anlatıyor.

 

Małgorzata Szumowska ve Michał Englert’in Ukrayna’dan çıkıp Polonya sınırını yürüyerek geçen göçmen masör Zhenia’yı merkeze aldıkları, geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan, yakın dönem Polonya sinemasının çarpıcı filmlerinden Bir Daha Asla Kar Yağmayacak/Never Gonna Snow Again 23 Temmuz akşamı, izleyicilerle buluşacak. 

 

En İyi Uluslararası Film Oscar’ı ve Yabancı Dilde En İyi Film BAFTA Ödülü başta olmak üzere 40’ın üzerinde ödül sahibi, Thomas Vinterberg’in son filmi Körkütük/Another Round 24 Temmuz akşamı gösterilecek. Orta yaş bunalımındaki dört öğretmen arkadaşın az miktarda alkolle daha sosyal olacakları teorisini test ederken yaşadıklarını lirik bir dille anlatan filmin başrolünde Mads Mikkelsen yer alıyor. Filmde Mikkelsen’in yer aldığı dans sahnesi şimdiden sinema tarihinin unutulmazları arasına girdi. 

 

Açıkhavada Sinema’nın son filmi ise 25 Temmuz’da gösterilecek Minari olacak. Altı dalda aday olduğu 93. Oscar Ödülleri’nden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü ile dönen, Yabancı Dilde En İyi Film Altın Küre Ödülü ile Sundance Film Festivali Jüri Büyük Ödülü ve Seyirci Ödülü sahibi Lee Isaac Chung imzalı Minari, Güney Koreli göçmen Yi ailesinin 1980’ler Amerika’sında yeni bir hayat kurma hikâyesini anlatıyor.

 

Biletler, Biletix üzerinden satışta!

 

Açıkhavada Sinema biletleri Biletix üzerinden satışa sunuldu. Biletler ayrıca gösterim öncesinde İlçe Nüfus Müdürlüğü girişinde kurulacak gişede de satılacak. Bilet fiyatı 30 TL olacak. 
Editör: TE Bilisim