Almanya’nın tanınmış oyuncularının ve basının da çok yoğun ilgi gösterdiği galada; film gösteriminin ardından verilen davette konuklar, Türk mutfağına özgü lezzetlerin de tadını çıkardılar. Berlin’de doğup büyüyen Esra İnal’ın sıradışı hayat hikayesinden esinlenerek hayata geçirilen film; 29 Ekim’de Almanya'da sinemalarda!

 

Çok sevilen ve çok izlenen filmlerin yönetmeni Ömer Faruk Sorak imzalı “8 Saniye”; Berlin’de doğup büyüyen Esra İnal’ın, korkularından kurtulup hayatının kontrolünü eline almasının ilham verici hikayesini beyazperdeye taşıyor. Senaryosu, İnal’ın sıradışı hikayesinden esinlenilen “8 Saniye”; Türkiye’de Şubat 2015’te gösterime girdi ve sarsıcı öyküsü, başarılı oyunculukları, görselliği ve müzikleri ile hem çok beğenildi, hem de çok konuşuldu.

                                                                                                

Çekimlerinin bir bölümü de Berlin’de gerçekleştirilen “8 Saniye”29 Ekim 2015, Perşembe günü Almanya’da sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Esra İnal’ın, hayatının başrolünde oynadığı “8 Saniye” ayrıca; 23 Ekim 2015, Cuma akşamı da 49. Hof Uluslararası Film Festivali kapsamında ilk kez gösterildi.

 

İlham verici değişim öyküsüyle izleyenleri sarsan “8 Saniye”Warner Bros dağıtımında, 29 Ekim’de Almanya'da sinemalarda!

 

“8 SANİYE” HAKKINDA

Berlin’de doğup büyümüş olan Esra İnal’ın sıradışı hikayesinden esinlenilerek hayata geçirilen “8 Saniye”; çocukluk korkularından kurtulma, affetme ve hayatla barışma üzerine sarsıcı bir öyküyü beyazperdeye taşıyor. Senaryosu Esra İnal ve Nuran Evren Şit tarafından kaleme alınan film; erkek-egemen bir dünyada, yaptığı hatalara ve maruz kaldığı baskılara rağmen, çıkış yolunu yine kendi içinde bulan ve hep özgürlüğünün peşinden giden Esra’nın hikayesini anlatıyor. Kendi gerçeğini ararken rüyalarından destek alan genç bir kadının değişimini anlatırken, bu kısa hayatta cesaretin, korkusuz olmak değil, korkulara rağmen harekete geçmek olduğunun da altını çizen “8 Saniye” aynı zamanda; hayattan korkmadan, yeri geldiğinde de korkulara rağmen doya doya ve özgürce yaşamak üzerine ilham verici bir yaşam öyküsü...

 

Hayatının başrolünde oynayan Esra İnal’a filmde; Fırat Çelik, Fahri Yardım, Mehmet Kurtuluş, Salih Kalyon, Sema Poyraz, Devrim Yakut, Şiir Eloğlu, İlknur Boyraz, Demet Gül, Leonie Benesch, Ralph Herforth, Constantin von Jascheroff ve Grit Boettcher’in yer aldığı zengin bir Türk – Alman oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Filmde ayrıca, dünyaca ünlü bestseller “Dört Anlaşma” (The Four Agreements) kitabının yazarı Don Miguel Ruiz kendisini canlandırırken, Yılmaz Erdoğan da derviş rolüyle filme konuk oluyor.

 

Böcek Film, BKM, GalataFilm ve Barefoot Films’in ortak yapımı “8 Saniye”nin görüntü yönetmenliğini Emmanuel Kadosh üstleniyor. Müziklerini Meksikalı prodüktör Gustavo Farias’ın bestelediği filmin çekimleri; İstanbul, Berlin, Mardin, Tuz Gölü ve Meksika’da gerçekleştirildi. Türk – Alman ortak yapımı “8 Saniye”; Türkiye’de Warner Bros dağıtımında vizyona girdi.

Editör: TE Bilisim