Aynı gün, 26 Avrupa ülkesinde European Film Academy (EFA) tarafından belirlenen 3 filmi seyreden genç izleyiciler; gün sonunda her ülkede yapılan oylamayla Miss Impossible filmini birinci seçti. Miss Impossibleın yönetmenine ödülü, aynı akşam Almanya’nın Erfurt şehrinde gerçekleşen törende takdim edildi.

 

Ödüllü yapımcı Zeynep Atakan’ın, sinema alanında profesyonelleşmek isteyen gençlere destek vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB; geçtiğimiz yılın ardından bu yıl ikinci defa EFA Genç İzleyiciler Film Günü’ne Türkiye’de ev sahipliği yaptı. YAPIMLAB’ın liderliğinde, GalataFilm’in destekleriyle ve Başka Sinema, bkz. İletişim ve Festivalteam ortaklığındaki etkinlik; 26 ülkeyle aynı zamanda 8 Mayıs 2016, Pazar günü Beyoğlu Sineması’nda gerçekleşti.


 

EFA Genç İzleyiciler Film Günü’nde gençler, EFA üyelerinden oluşan özel bir seçici kurul tarafından belirlenen “Girls Lost” (İsveç), “Rauf” (Türkiye) ve “Miss Impossible” (Fransa) filmlerini izlediler. EFA Genç İzleyici Ödülü için yarışan filmlerin gösterimleri arasında genç izleyiciler; hem Zeynep Atakan’ın moderatörlüğünde filmler üzerine tartıştılar, hem de sorularını, sosyal medya aracılığıyla Erfurt’taki EFA merkezinde bulunan yönetmenlere ilettiler.

 

Gün sonunda yapılan oylama ile Girls Lost” filmi, Türkiye’nin birincisi olarak belirlendi ve 30 saniyelik bir oy videosu ile Erfurt’a bildirildi. 26 ülkeden toplanan sonuçlar doğrultusunda ise Miss Impossiblefilmi, EFA Genç İzleyici Ödülü’ne layık görüldü. Filmin yönetmeni Emilie Deleuze’ne ödülü, aynı akşam Erfurt’ta düzenlenen törende takdim edildi.

 

 

Editör: TE Bilisim