Yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği Kelebekler filmi Amerika’nın en önemli film festivallerinden biri olan Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması Büyük Jüri Ödülü’nün sahibi oldu ve Türkiye'de bu ödülü alan ilk yönetmen olarak sinema tarihine geçti. Ezgi Mola, Ercan Kesal ve Hakan Karsak gibi usta isimlerin rol aldığı film 30 Mart'ta vizyonda.


18 Günde Parasız Film Çekti Amerika'dan Ödül Aldı

Dünyanın en prestijli festivallerinden biri olan ve bu yıl 32’si düzenlenen Sundance Film Festivali’nde yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği yeni filmi Kelebekler, Dünya Sineması Büyük Jüri Özel Ödülü’nü aldı.

Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk yönetmen olarak sinema tarihine imzasını atan Karaçelik; “Bu ödül, bu filmin 18 günde çekilmesini sağlayan ekibime... Bunu biz yaptık! Artık herkesin. Filmi 18 günde, parasız çektik. Bunun genç sinema öğrencileri için anlamı çok kıymetli. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Drama komedi türündeki yapımın konusu; Birbirini çok az tanıyan üç kardeşin, yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmelerini konu alan Kelebekler'de; Usta oyuncu kadrosu göz dolduruyor. Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin başrolde.