'Boyun eğmeyen sağlık emekçileri kazanacak' vurgusuyla noktalanan HTKP'nin basınla paylaştığı görüşleri şöyle: 

Basına ve Kamuoyuna,

Sağlık emekçilerinin mücadelesi halkın mücadelesidir!

Sağlıkta dönüşüm yalanına, halkın en temel haklarından birinin sonuna kadar sömürüye açılması için kurulan talan sistemine, AKP iktidarının ilk gününden beri karşı duran sağlık emekçilerinin 13 Mart günü yapacakları iş bırakma eylemini selamlıyoruz.

Sağlıkta dönüşüm denilen şey, sosyal devletin tasfiye edilmesi, halkın paralarıyla şekillenen tüm sağlık hizmetlerinin özel şirketlere peşkeş çekilmesi idi.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile kurulan sistem, ülkemizdeki geleneksel kamu hizmetleri ve sosyal sigortalar anlayışının terk edilmesi, bireysel sigortacılığı merkeze alan ve devletin özel sektör mantığıyla halktan sigorta primi toplamasından başka bir anlama gelmeyen bir talan mekanizması idi.

Bunun üzerine mali açıkları kapatmak için sürekli bir şekilde katkı payları ve tamamlayıcı sağlık sigortaları ile dengelenen sistemin merkezinde, kârını arttırmak için işçisini çok çalıştıran ve mesai ücretini ödemeyen patron mantığından başka bir şey yoktu.

Ancak bu sistem her türlü makyajına rağmen çökmüş, gerici AKP iktidarının halkı sağlık sistemindeki dönüşüm yalanıyla kandırmasının sonuna gelinmiştir. Halkımız AKP'nin sağlık hizmetlerinden memnun değildir. Bunun üzerine bir de parlatılmış hastaneleriyle göz boyayan bir sistemin, kadavralara don giydiren gerici yüzü açığa çıkmıştır.

Ülkemiz işçi sınıfının mücadeleci bir bölümü olan sağlık emekçileri sağlığın özelleştirilmesi ve talanına karşı dururken, en temel haklarını elden bırakmadılar. Türkiye işçi sınıfının mücadele başlıkları olan taşeronlaştırma, emeğin her geçen gün ucuzlatılması, uzun çalışma saatleri ve sömürünün derinleşmesi sağlıkçıların da mücadelesi oldu. Sağlık emekçileri de başından beri olduğu gibi AKP iktidarından hiç mi hiç memnun değildir.

Şimdi mücadeleyi daha da ileri taşımak gerekmektedir.

Sağlık hizmetlerinin bu şekilde gidişine, kesintisiz 40 saat çalışmaya, güvencesizliğe ve taşeronlaştırmaya, ülkemizdeki sağlık eğitiminin yerlerde sürünmesine dur demek için greve giden sağlık emekçilerinin mücadelesi bizim de mücadelemizdir.

Bunlarla birlikte diğer taleplerinin yanında sağlıkçıların "tüm yurttaşların nitelikli ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden eşit biçimde faydalanması" talebi artık tüm halkın ortak özlemi ve arayışı olmuştur.

Halkın Türkiye Komünist Partisi olarak, Devrimci Sağlık-İş, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Ebeler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ve Türk Psikologlar Derneği'nin öncülüğünde 13 Mart günü yapılacak "Herkese sağlık, güvenli gelecek” başlıklı G(ö)REV eyleminin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Boyun eğmeyen sağlık emekçileri kazanacak, gerici, piyasacı AKP iktidarının sağlık politikaları yenilecektir!

HALKIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ

MERKEZ KOMİTE

Editör: TE Bilisim