Biz de bir zamanlar çocuktuk. Doktordan korkuyorduk, iğne yapacak diye feryat figan bağırır ağlardık. Kaç ayda bir veya belki senede bir kere hasta olur doktora gitmemiz gerekirdi. Hastane ya da sağlık ocağının duvarları, tuhaf soğuk renkleri, florasan ışıkları ve bembeyaz giysileri hep bizi korkuturdu.

Şimdi, kansere yakalanmış küçücük bedenleri düşün. O iğneler, zehir gibi ilaçlar, korkutucu ortamlar, makineler ve her gün her gün hastane...

Ne korkunç değil mi? Ama ne yapabilirler ki? Bu tedaviler gerekli. İyileşmeleri ve tekrar normal yaşama dönmeleri için…

Fakat ne olursa olsun onlar sadece birer çocuktur. Ve bu çocuklar için yapabileceğimiz en ufak şey, her gün bulunmaları gereken, acı tecrübelerle dolu hastane ortamını daha güzel, neşeli ve renkli hale getirmektir.


Ve işte, Kansersiz Yaşam Derneği yürüttüğü bu proje ile çocuklarımızın hayatlarının en zor, en hassas anlarını daha kolay, tahammül edilebilir ve sevgi dolu anlarla, anılarla geçirmeleri için Şişli Hamidiye Etfal Çocuk Onkoloji ve Transfüzyon Servisi’ni tamamen inşaat halinden başlayarak yenileyip, bir masal dünyası yarattı. Bugün hala Gençlik Komitesi tarafından her gün düzenlenen atölyeler ile Kansersiz Yaşam Derneği minik kanser hastalarının yüreklerine dokunmaya devam ediyor.

Projeye gönülden destek veren sponsorlar, iş ve sanat camiasından önemli isimler ve gönüllü destekçilerle sevgi dolu pek çok yürek, minicik yürekler için bir araya geldi ve gelmeye devam edecek.

 

Kansersiz Yaşam Derneği, Şişli Etfal Hastanesi’ndeki Yeni Başlangıç anına tanıklık etmek için seni de davet ediyor.

 

Tarih: 22 Aralık 2014

Yer: Şişli Hamidiye Etfal Çocuk Onkoloji ve Transfüzyon Servisi

Saat: 11.00 

Editör: TE Bilisim