YILLARA MEYDAN OKUMAK İSTEYEN ERKEKLER İÇİN 10 GÜZELLİK TÜYOSU

Günümüzde güzel ve bakımlı görünmek kadınlar kadar erkekler için de önemli hale geldi. Son 10 yılda kliniklerin kapısını çalan erkeklerin oranında yüzde 100 artış yaşanırken, Medikal Estetik Doktoru Ezgi Karavelioğlu Hollywood starlarıyla yarışacak erkekler için 10 güzellik önerisinde bulundu. 

Kaslı, fit bir vücut için yapılan spor, cilt bakımı, saçların ve sakalın her daim kusursuz görünmesi, son yıllarda erkeklerin vazgeçilmezleri arasında yerini almaya başladı. Her ne kadar güzellik ve bakım kelimeleri kadınlarla örtüşse de dengeler değişmeye başladı. Erkekler de kadınlar kadar güzelliklerine ve bakımlarına önem vermeye başladılar. Hatta öyle bir duruma geldi ki güzellik merkezlerinin kapısını neredeyse kadınlar kadar erkekler de çalıyor. Medikal Estetik Doktoru Ezgi Karavelioğlu, güzellik sektörünün son yıllarda erkeklere yönelik ürün ve uygulamalar geliştirdiğini vurgularken, ülkemizde de bakım ve güzellik kavramlarının erkekler arasında trend olmaya başladığını vurguluyor. Karavelioğlu, güzelliğine ve kişisel bakımına önem veren, zamansız güzelliği yaşamak isteyen erkekler için 10 tavsiyede bulunuyor:

  1. Mutlaka her gün cilt özel cilt bakım ürünleriyle kirden ve tozdan arındırılmalıdır.
  2. Tıraş olmak ölü derinin atılmasını sağlar. Sıcak suyla yumuşatılan sakal, tıraş köpüğü sürülmeden önce nemlendiriciyle nemlendirilmelidir. Tıraş köpüğü nemlendiricinin etkisiyle üstte kalacağı için tıraş sırasında cildin tahriş olmasının önüne geçilecektir.
  3. Yağlı cilde sahip olanların mutlaka tonik kullanması gerekmektedir.
  4. Cilt doğal yağlarla beslenmelidir. Cilt bu şekilde daha pürüzsüz ve yumuşak bir görünüme sahip olacaktır.
  5. Erkek cildi kadınlara oranla daha kalın olduğu için peeling şarttır. Peeling, biriken ölü hücreleri arındırır, gözenekleri temizler. Haftada en az 2 gün peeling yapılmalıdır.
  6. Cilt bakım ürünlerindeki aktif maddelerin emilimi gece uyurken gerçekleşir. Uyku öncesi, bakım için en ideal zamandır. Cilt uyumadan önce tonik yardımıyla canlandırılmalı ve nemlendirici kremle nemlendirilmelidir.
  7. Cilt lekelerinden korunmak için güneş kremi kullanılmalı ya da her mevsim UV içerikli nemlendiriciler tercih edilmelidir.
  8. Stresten uzak durulması gerekir. İş ve özel hayatta yaşanılan stresin etkileri cildin de kısa sürede yaşlanmasına neden olur.
  9. Cildi yaşlandıran bir başka etken de ihtiyaç duyulandan fazla şeker tüketimidir.
  10. Özellikle kışın, kuruyan ve çatlayan dudaklar için dudak bakım nemlendiricisi kullanılmalıdır.