YARGI DİZİSİNDEN AFARA BİR ARABESK MÜZİKALİNE UĞUR ASLAN

 

Ekranların sevilen dizisi “Yargı”da Eren Komiser rolüyle izleyici karşısına çıkan Uğur Aslan, “Afara Bir Arabesk Müzikali” ile bir döneme damga vuran arabesk kültürünü sahneye taşıyor. Milliyet Sanat’ın Ocak 2022 sayısında Seyhan Akıncı’yla söyleşen Uğur Aslan, müzikalini “Tiyatro ve müziği birbirinden ayırmadan, aynı özenle çalışıp buluşturduk. Bu yüzden oyunda hem konser hem de tiyatro doyumu alıyor seyirci.” diye anlatıyor. Aslan ve Akıncı, büyük ilgiyle takip edilen “Yargı”nın sırrını da konuşuyor.

MİCHAELA ASTRO ÖNGÖRÜLERİYLE 2024 GELİYOR MİCHAELA ASTRO ÖNGÖRÜLERİYLE 2024 GELİYOR

“Afara Bir Arabesk Müzikali”, Uğur Aslan ve Şirin Aktemur’un 25 yıllık dostluğunun ve tiyatro birikiminin ilk hasadı. Sahnede Uğur Aslan, bir döneme damga vurmuş arabesk şarkılar eşliğinde hayat hikâyesini paylaşıyor. Aktemur’un yazıp yönettiği BKM yapımı müzikalde Aslan’a sahnede sekiz kişilik bir orkestra eşlik ediyor. Uğur Aslan, Milliyet Sanat’ın Ocak 2022 sayısı için Seyhan Akıncı’ya verdiği röportajda, “Hayatımdan yola çıkılarak oluşturulmuş, hayata dair bir oyun,” diye tanımladığı “Afara Bir Arabesk Müzikali”nin nasıl olgunlaştığını anlatıyor.

 

“Bugün Yaşananlardan Bir Hayır Görmediğimiz Ortada.”

Son dönemde insanların arabeski yeniden keşfetmesi üzerine de konuşan Uğur Aslan bu durumu “Bence geçmişi yeniden keşfediyor, bugünü sorguluyor ve eskiye tutunuyoruz. Bugün yaşananlardan bir hayır görmediğimiz açıkça ortada. Bugün büyük bir sunumun içinde büyük hayal kırıklıkları yaşıyor insanlık. O yüzden eskiye dair her şey güvenlik limanı gibi, ana kucağı gibi çekiyor bizi.” diye değerlendiriyor.

 

“TV İzleyicisinin Alışkanlıkları Boyut Değiştirdi”

Aynı zamanda heyecan ve ilgiyle takip edilen “Yargı” dizisinde oynayan Uğur Aslan, pandemi döneminde TV izleyicisinin alışkanlığının, dijital platformlardaki işlerden kaynaklı başka bir boyuta geçtiğini ifade ediyor. “Yargı”nın, seyirciye alışkanlık dışı bir yolculuk sunduğunu söyleyen Aslan, dizinin senaristi ve aynı zamanda eşi olan Sema Ergenekon’un farklı kurgu teknikleri, hikâyede merak unsuru, karakterler gibi detaylar üzerinde çok sıkı çalıştığını anlatıyor ve ekliyor: “Bunun sonucunda da dijital platformlarda yayınlanan işler tadında bir iş çıktı ortaya.”

 

Uğur Aslan’ın Seyhan Akıncı’ya verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Ocak 2022 sayısında...

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor. 
Editör: TE Bilisim