İstanbul, 18 Haziran 2014- Dünyada 180’den fazla ülkede müziğe tüm cihazlardan sınırsız erişim sunan dijital müzik platformu Deezer’da Mayıs ayı boyunca Türkiye’de müzik severlerin en çok dinlediği albüm; Sıla’nın “Yeni Ay” isimli son çalışması olurken Mayıs ayının en çok dinlenen şarkısı ise yine Sıla’dan “Yabancı” oldu.

Mayıs ayında Deezer’ın en çok dinlenen sanatçılar listesinde ise Sıla’yı Rihanna takip etti. Bu iki sanatçının en çok dinlenildiği şehirlerde ise İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa takip etti. Karadeniz’in sevilen sesi Selçuk Balcı ilk 10 içerisindeki konumunu yükseltirken listeye bu ay yeni giriş yapan isimse rap müziğin dünyaca ünlü yıldızı Eminem oldu.

Ayda ortalama 30 ila 60 saat arası müzik dinleyen Deezer kullanıcılarının Mayıs ayında en çok dinlediği albümler arasında biri Ahmet Kaya (“Bir Eksiğiz”), diğeri de Kurtalan Ekspres (“Göğe Selam Vol.2”) olmak üzere sevilen pek çok sanatçıyı buluşturan iki proje albümü de yer aldı. Oğuzhan Koç, Mehmet Erdem ve Gökhan Türkmen, albümleri yayınlandığından beri ortaya koydukları istikrarlı çizgiyi bu ay da sürdürürken, “Dernière Danse” isimli şarkısı dillere dolanan Fransız sanatçı Indila da “Mini World” albümüyle listede yerini aldı. 

Her gün ortalama 27 bin yeni şarkının eklendiği 30 milyon şarkılık kataloğuyla dünyanın en büyük müzik arşivine sahip olan Deezer, “DİNLE” ve “KEŞİF” özellikleriyle teknolojiyi insani dokunuşla harmanlıyor; editoryal kadrosu ve inovatif algoritması ile müzik severlere benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı
Editör: TE Bilisim