Rap müziğin özgün ismi Pi ve Bassel Hallak’ın SİBEL için bestelediği “Sus Payı” 8 Şubat’tan itibaren dijital platformlardan dinlenebilir.
SİBEL 22 Şubat’ta sinemalarda!
Çevresiyle ıslık diliyle anlaşan genç bir kadının öyküsünün anlatıldığı SİBEL’de baş karakterin sessiz haykırışları, Pi’nin film için bestelediği “Sus Payı” adlı parçada kelimelere dökülüyor. Filmi izlediği anda Sibel karakteriyle özdeşleştiğini söyleyen Pi, Sibel’in ve filmin sesi olmanın ona çok gurur verdiğini söylüyor. Kendi doğrularından vazgeçmeyen ve dimdik duran Sibel’in öyküsünden çok etkilendiğini belirten Pi, SİBEL’i tüm dünyadaki kadınlara örnek olacak bir öykü olarak görüyor. Filmin Almanya ortak yapım şirketi Riva Filmproduktion etiketiyle dijital platformlarda yerini alan “Sus Payı” Spotify veiTunes üzerinden dinlenebilir.
Kuşlar kadar özgürüm her dem
Bir gün düşünce kaldığım yerden
Konuşamasam bile daha sesliyim
Kime bağıracağımı biliyorum ama nerden?

 
“Ben varım ve tam da buradayım!”
Pi, “Sus Payı” şarkısının sözlerini yazma sürecini şöyle anlatıyor:
“Sibel’in sadece ıslık diliyle konuşabilmesine ve toplumdan dışlanmasına rağmen ‘Ben varım ve tam da buradayım’ duruşu beni çok etkiledi. Ve hemen filmin bitiminde kalemimden kağıda aktı sözler. Bu filmin sesi olmak, Sibel’in sesi olmak benim için çok gurur vericiydi. Toplumda değinilmesi gereken bir konuyu işleyen bu film aslında tüm dünyadaki kadınlara örnek nitelikte. Bazen yaşadığımız acı verici olaylar bizi daha güçlü kılar. Aradığımız ışık sadece kendi içimizde saklıdır.”
Pi kimdir?

Sahne ismi Pi olan Pınar Demirkol 1988 yılında İzmir’de doğdu. 2003’ten bugüne müzik serüveni devam eden sanatçı dört underground albüm, birçok dizi ve film jeneriklerinde yer aldı. (Yahşi Cazibe jenerik, Alemin Kralı jenerik, Suda Balık film soundtrack) Şimdilerde solo albümü ve yeni single için stüdyoya kapanan Pi son olarakta "Sibel” filminin özgün şarkısına imza attı.