Güçlü prodüksiyonu, etkileyici hikayesi ve başarılı oyuncu kadrosuyla TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşan, sezonun ilgiyle izlenen yapımı ‘Al Sancak’ın oyuncularından dizinin İsmail’i Tezhan Tezcan ve Selçuk’u Ahmet Olgun Sünear açıklamalarda bulundu.

 

“İsmail Başçavuş, Timin en tecrübeli askeri”

Dizide Kıdemli Başçavuş İsmail Koca’yı canlandıran Tezhan Tezcan, karakteri için “Timin en tecrübeli askeri. Doğuda postalının değmediği bölge kalmamış. Karısını karnında çocuğuyla terör örgütünün kurduğu pusuda kaybetmiş. Ailesi timi olan İsmail Başçavuş, kanıyla canıyla vatanı için savaşan gözü kara bir özel kuvvetler askeri.” şeklinde konuştu.

“Gerçek bir Tim olduk”

‘Al Sancak’ dizisinin hazırlık aşamasında 3 ay boyunca haftada 6 gün olmak üzere eğitim aldıklarını dile getiren Tezcan, “Eğitim süremizde sat komandolarının 1. ve 2. düzey eğitimini eksiksiz tamamladık ve gerçek bir tim haline dönüştük.” dedi.

“Al Sancak dizisinin kariyerimdeki yeri ayrı”

Al Sancak dizisinin kariyerinde çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Tezcan, “11 yaşından beri asker olmayı hayal eden biriyim dolayısıyla şu anda Al Sancak sayesinde bir hayalimi gerçekleştirip karakterimi zevkle oynuyorum. Bugün evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak bu, sınırlarımızdaki askerlerimiz sayesindedir. Al Sancak sayesinde onların zor hayatlarını bir nebze olsun ekrana taşıdığımız için çok mutluyum.” dedi.



“Selçuk, Timin makineli tüfek nişancısı”

'Kendi Düşen Ağlamaz'a sürpriz oyuncu... 'Kendi Düşen Ağlamaz'a sürpriz oyuncu...

Dizide Piyade Uzman Çavuş Selçuk Türker’e hayat veren Ahmet Olgun Sünear, karakteri için “Takımın ağır makineli tüfek nişancısı. Dolayısıyla takımın atış ve kas gücünü temsil ediyor. Yüksek enerjisi nedeniyle genellikle çok acıkan ve çok yemek yiyen bir karakter. On senedir takımın bir parçası. Hayallerinden biri bir gün subay olabilmek.” dedi.

 

Eğitim sürecimiz takım olma yolunda bize yardımcı oldu”

Askeriye yabancı olduğum bir ortam değildi. O yüzden askeri displini içimde bulmak çok zor olmadı. Yoğun teknik bir eğitim sürecimiz oldu. Bu hem operatör olarak silah kullanımı ve taktik bilgiler bakımından yüksek bir kaliteye ulaşmamızı sağladı. Uzun süreli yoğun eğitim sürecimiz ayrıca takım olma yolunda bize çok yardımcı oldu.

 

“Selçuk’u canlandırmak övünç kaynağı”

Emekli bir subayın evladı olarak, bir Türk Silahlı Kuvvetler mensubunu canlandırmak benim için yüksek bir övünç kaynağı.

 

Yönetmenliğini Can Emre’nin yaptığı, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin, Mehmet Arı ve Selman Kılıçaslan’ın kaleme aldığı ‘Al Sancak’ın başrollerini Uğur Güneş ve Gülsim Ali üstlenirken dizide ayrıca; R. Aybars Düzey, Emre Dinler, Cem Kurtoğlu, Ahmet Yenilmez, Osman Soykut, İdris Nebi Taşkan, Ahmet Olgun Sünear, Melih Özdoğan, Tezhan Tezcan, Ömer Faruk Aran, Murat İnce, Fatih Gühan, Çağlar Sayın ve Ayşen Sezerel gibi başarılı isimler rol alıyor.

 

Oyuncular kim kimdir

Uğur Güneş (Ali), Gülsim Ali İlhan (Nadia), R.Aybars Düzey (Selim), Emre Dinler (Cengiz), Cem Kurtoğlu (Sacit), Ahmet Yenilmez (Çelebi), Osman Soykut (Mithat), İdris Nebi Taşkan (Aras), Gözde Türker Güler (Aslı), Ahmet Olgun Sünear (Selçuk), Melih Özdoğan (Sabri), Tezhan Tezcan (İsmail), Ömer Faruk Aran (Bora), Murat İnce (Mustafa), Fatih Gühan (Süleyman), Çağlar Sayın (Hüseyin), Suna Ayar (Büşra), Eslem Akar (Sedef) Asuman Çakır (Muazzez), Mine Kılıç (Berna), Ayşen Sezerel (Emine), Hatice Sibel Aytan (Bahar), Abidin Yerebakan (Vedat), Mazhar Alican Uğur (Atilla) Zeynep Koltuk (Amy), Behiye Özlem Özurul (Süheyla), Tevfik Erman Kutlu (Novak) 
Editör: TE Bilisim