Türkiye’nin Dünya çapında tanınmış en büyük güzellik yarışması olan 162 ülkede örgütü bulunan Miss Globe International Güzellik yarışmasının 89. finali, bu yıl 27 Ağustos’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilecek. Rasim Aydın ve RCA Global Entertainment Co işbirliği ile gerçekleştirilecek olan yarışma Azerbaycan’ın önde gelen kanallarından ATV tarafından canlı yayınlanacak.

Yarışma Türkiye dışında Avrupa’dan Latin ülkelerine kadar 76 ülkede naklen yayınlanacak. Büyük final, 25 bin kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük ikinci gösteri salonu olarak kabul edilen ve Eurovision 2012 finaline de ev sahipliği yapan Crystal Hall’de gerçekleştirilecek.

Yarışmanın ana sponsorluğunu, 1050 metre yükseklik ile dünyanın en büyük kulesi olmaya aday Azerbaycan Towers‘ın da içinde yer aldığı, 1 milyon insanın yaşayacağı Khazar Island New City Projesi'nin mimarı ve yapımcısı İbrahim Ibrahımov üstleniyor.


Ünlüler sahne alacak

Yarışmanın final gecesinde dünya çapında geniş kitleler tarafından izlenen bazı ünlü sanatçılar da sahneye çıkarak şarkılarını seslendirecekler. Bunlardan bazıları Romanyalı İnna, Türk pop müzik şarkıcıları Gökhan Özen, Demet Akalın ve Ozan Doğulu ile birlikte yaptığı klibi ile son aylarda hayli ilgi çeken  Kaan Feat & Radio Killer gurubu, ve Kuzey ülkelerinde geniş hayran kitlesi olan Ukraynalı Lolita olacak.

Çok konuşulacak jüri

Yarışmanın jürisinde ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Kurtlar Vadisi’nin Memati’si Gürkan Uygun ve Terzi Yamağı lakaplı modacı Barbaros Şansal’ın da aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü ve tanınmış isim yer alacak.

Editör: TE Bilisim